Corpinnat dona suport a les reivindicacions dels viticultors del Penedès

Els nou cellers que formen l'associació alerten que les grans empreses cavistes estan posant en perill el principal sector econòmic de la comarca

Corpinnat dona suport a les reivindicacions dels viticultors del Penedès davant la davallada del preu del raïm | ACN Corpinnat dona suport a les reivindicacions dels viticultors del Penedès davant la davallada del preu del raïm | ACN

L'Associació de Viticultors i Elaboradors Corpinnat-Avec, titular de la marca col·lectiva de la UE de vins escumosos de qualitat, ha mostrat en un comunicat el seu suport a la vaga general convocada pels viticultors del Penedès pel pròxim 5 de setembre en protesta pels baixos preus del raïm. Consideren que el fet que les grans empreses cavistes vulguin pagar fins un 30% menys que la temprada passada, "atempta" contra el principal sector econòmic de la comarca i posa en perill el futur de la pagesia i de centenars de famílies. "Corpinnat defensa un model territorial on la pervivència de la viticultura és la principal garantia de sostenibilitat per preservar el paisatge", afegeixen.

Més info: Els nou cavistes de Corpinnat abandonen la DO Cava

Al text, l'associació recorda que el seu compromís amb la pagesia i el futur del sector es tradueix en un preu garantit de 0,65 cèntims el quilo de raïm per aquesta verema, gairebé el doble del que volen pagar els grans cellers. 

Per tot això, Corpinnat insta totes les parts implicades en el conflicte a fer un esforç per trobar una solució que permeti resoldre'l "amb la dignitat que reclamen i mereixen els viticultors. 

També emplacen la resta de cellers, independentment de la DO a la qual estiguin adscrits, a mantenir la millora en la política de preus d'anys anteriors i no deixar-se portar per l’oferta a la baixa de grans productors.

Més informació
Les dues patronals del cava negocien fusionar-se
El cava redueix la producció el 2018 pel romanent provocat pel boicot de 2017
Vilarnau, el cava ecològic de Tio Pepe
Avui et destaquem
El més llegit