Empresaris de Terrassa debaten amb el director del CDTI sobre investigació i desenvolupament

El CDTI ha intercanviat visions amb el teixit empresarial de la demarcació de la Cambra de Terrassa, un territori amb potencial per a la investigació i la innovació

La seu de la Cambra de Terrassa | Cedida La seu de la Cambra de Terrassa | Cedida

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa va organitzar el passat dijous dia 15 de desembre una trobada del director general del Centro para el Desarrollo Tecnológico y la Innovación (CDTI), Javier Ponce, amb una trentena d’empresaris i empresàries de diferents sectors de la demarcació, un territori amb un gran potencial per a la investigació, la innovació i el desenvolupament. 

La trobada, desenvolupada a l’Hotel Don Cándido de la ciutat, va servir per apropar el CDTI a les empreses del territori i també perquè aquestes fessin arribar les seves inquietuds, punts de vista i necessitats, de cara a futures oportunitats i convocatòries d’inversió i ajuts.

La Cambra de Terrassa va ser pionera a Catalunya, l'any 2000, en l'orientació i l'assessorament a les empreses amb projectes d'investigació, desenvolupament i innovació. L'any 2007 també va ser de les primeres a incorporar-se a la xarxa de Punts d'Informació del CDTI, amb la voluntat de contribuir a impulsar l'activitat innovadora del teixit empresarial de la demarcació.

“Des del CDTI hem finançat 69 projectes en els darrers 6 anys, que han rebut uns 29 milions d’euros d’aportació pública, fonamentalment en sectors industrials”

El president de la Cambra de Terrassa, Ramon Talamàs, va fer esment al projecte Cambra B&W, de remodelació integral de l’edifici amb la voluntat d’adaptar l’entitat a la realitat actual del teixit empresarial i promoure l’esperit emprenedor entre el teixit socioeconòmic de la demarcació, tot integrant-lo a l’ecosistema emprenedor de Barcelona. En aquest sentit, Talamàs va remarcar que cal donar un impuls a la indústria de Terrassa, ja que la ciutat està perdent pes industrial. També es van presentar les diferents accions d’orientació i assessorament a les empreses que l’entitat ha dut a terme des de l’any 2000. 

Intervenció de Javier Ponce i debat amb el públic assistent

En la seva intervenció, Javier Ponce, director general del CDTI, va detallar les diferents línies d’ajudes econòmiques i de subvencions del CDTI dirigides a l’I+D+I. Entre aquestes, s’hi troben subvencions i ajudes parcialment reemborsables, licitacions de compra pública precomercial (prototips), ajudes per a la creació d’empreses de base tecnològica o capital risc en empreses tecnològiques, entre d’altres.

Pel que fa a les dades a Terrassa, el director general del CDTI va destacar: “des del CDTI hem finançat 69 projectes en els darrers 6 anys, que han rebut uns 29 milions d’euros d’aportació pública, fonamentalment en sectors industrials”. A més, ha afegit: “Terrassa destaca per estar en un percentatge superior a la mitjana catalana en activitat d’I+D industrial. Així, Terrassa està per sobre del 50% en activitat d’I+D Industrial, mentre que la mitjana catalana se situa entre el 32% i el 33%”. Sant Cugat del Vallès i Terrassa són, per darrere de la zona de Barcelona, les dues ciutats catalanes que han rebut més inversions per a empreses per part del CDTI.

Més informació
Cambra de Terrassa alerta de "greus incidències" al teixit empresarial per la guerra a Ucraïna
Cambra de Terrassa exigirà el Quart Cinturó als seus Premis
Una empresa de Terrassa aterra al Japó
Les Cambres de Comerç de Sabadell i Terrassa aplaudeixen l'acord per ampliar la B-40
Avui et destaquem
El més llegit