Europa destinarà 28 MEUR al tram del Corredor Mediterrani entre Castelló i Vandellòs

Brussel·les desplega un pla de 6.000 milions d'euros per projectes

Les vies de la nova variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani | ACN Les vies de la nova variant de Vandellòs del Corredor Mediterrani | ACN

La Comissió Europea ha anunciat que destinarà 28 milions d'euros, en forma de subvenció, al projecte d'implantació de l'ample de via estàndard entre Castelló i Vandellòs, dins la línia del Corredor Mediterrani. Segons ha detallat l'executiu comunitari, aquests recursos procedeixen d'un programa global per donar suport al desplegament d'infraestructures en l'àmbit del transport.

Un total de 6.000 milions d'euros que, concretament, seran repartits entre un total de 107 iniciatives de tot el continent. Més enllà de Catalunya i la Comunitat Valenciana, Brussel·les ha identificat cinc projectes més dins el territori espanyol, tant en matèria ferroviària com en l'àmbit de les aerolínies. Europa apunta com el principal benefici del projecte ha de ser el desplegament de la xarxa d'ample europeu.

A Euskadi, la Comissió ha assignat 22 milions d'euros per completar la línia d'alta velocitat que ha de connectar Vitòria, Bilbao i Sant Sebastià. També es destinaran gairebé 7,4 milions d'euros per millorar la connectivitat i la sostenibilitat del port de Huelva, 6,7 milions per reduir les emissions al Port d'Algesires, prop de 5 milions d'euros per incrementar les zones d'aparcaments per a camions que circulin de forma paral·lela al corredor mediterrani entre Múrcia i Almeria i 1,8 milions per optimitzar la circulació de trens entre França i Espanya a la zona de l'Aragó.

Més informació
Uriach explora l'horitzó d'Europa
La Mobile World Capital puja al tren d'Europa
Europa reclama legislar per garantir un salari per als becaris
Avui et destaquem
El més llegit