Ferran Poca, nou president de la patronal Acegal

L'empresari vol convertir el Pride Barcelona en "la celebració més gran del sud d'Europa" i fer que "sigui la festa major dels drets humans a Barcelona"

Ferran Poca és el nou president de l'Acegal Ferran Poca és el nou president de l'Acegal

L'empresari Ferran Poca Curcó ha estat elegit nou president de la patronal Associació Catalana d'Empreses del Col·lectiu LGTBI (ACEGAL), l'organitzadora del Pride BCN. Curcó, que substitueix Juan Julià que va dimitir per estar en desacord en què es prohibís la participació de Ciutadans al Pride, ha assegurat que els objectius principals del nou mandat són "la revitalització del Gaixample com a espai segur i divers", així com "fer de Barcelona un referent en la captació de talent i empreses enfocades al col·lectiu LGTBI".

Més info: El Pride genera 65 milions d'euros a Barcelona

El nou president, que ocuparà el càrrec durant els propers quatre anys, també vol convertir el Pride Barcelona en "l'esdeveniment reivindicatiu i de celebració més gran del sud d'Europa". Poca sosté que "les empreses i professionals que treballem pel col·lectiu tenim el mandat de crear espais diversos i segurs fent tot allò que estigui a les nostres mans perquè les reivindicacions i els drets aconseguits no donin marxa enrere i per fer que el Pride BCN sigui la festa major dels drets humans a Barcelona".

Poca va treballar com a alt directiu durant 15 anys en una gran entitat financera, càrrec que va deixar el 2015 per crear la seva pròpia empresa amb el publicista David Marcos. Es tracta de Locamente, una promotora d'esdeveniments i agència de publicitat dedicada principalment al col·lectiu LGTBI. La companyia treballa per a més de 200.000 clients l'any i ja ha iniciat la seva expansió per algunes ciutats europees.

A més, el nou president d'ACEGAL va patir una malaltia el 2006 que el va impulsar a crear l'Associació Catalana Contra el Càncer Limfàtic, de la qual en va ser president durant cinc anys.

Més informació
El Pride Barcelona portarà 350.000 visitants i 40 milions d'euros
Avui et destaquem
El més llegit