El Vívid tanca una vuitena edició amb la xifra més multitudinària de la seva història

El festival també ha recuperat el públic de les comarques de Barcelona

Activitat organitzada en el marc del Vívid | ACN Activitat organitzada en el marc del Vívid | ACN

El festival d'enoturisme de la Costa Brava, el Vívid, ha tancat la vuitena edició amb 2.134 assistents, la xifra més "multitudinària" de la seva història. Els més de 2.000 assistents han participat en la setantena d'activitats programades a l'Empordà durant el mes d'abril i el primer cap de setmana de maig. Malgrat les inclemències meteorològiques, l'ocupació s'ha situat per damunt del 85% en les activitats i prop de la meitat de les propostes han exhaurit entrades i una vintena van haver de programar noves sessions o, fins i tot, ampliar l'aforament per l'alta demanda.

El festival també ha recuperat el públic de les comarques de Barcelona, que s'havia reduït en els darrers anys a causa de la pandèmia. Enguany, un 31% dels participants procedien de la demarcació i un 69% de les comarques gironines.

Segons l'informe de les dades de control de visitants que el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona du a terme anualment entre els cellers associats a la Ruta del Vi DO Empordà, des de l'any 2014 (en què hi havia 24 cellers associats) fins a l'exercici 2021 (amb 32 cellers) hi ha hagut un creixement del 33% del nombre de visitants als cellers que treballen en enoturisme a la Costa Brava. Cal remarcar, a més, que en els primers cinc anys, entre el 2014 i el 2019 el creixement va situar-se en el 58%, però amb la irrupció de la crisi sanitària de la covid-19, es va aturar el creixement i, entre els anys 2019 i 2021, va caure un 15%.

Més informació
Torna la Fira del Vi de Falset amb més d'una setantena de cellers
El festival de furgonetes més gran de l'Estat esgota les entrades a la Costa Brava
La Costa Brava viurà una temporada "de rècord" de creuers
Avui et destaquem
El més llegit