Ficosa invertirà 500 milions d'euros en quatre anys

El productor de peces per a l'automoció tanca l'any amb una facturació rècord de1.208 milions d'euros, un 3,3% més

Xavier Pujol, conseller delegat de Ficosa Xavier Pujol, conseller delegat de Ficosa

Ficosa tanca el 2017 amb una facturació rècord de 1.208 milions d'euros, un 3,3% més respecte a 2016. El seu creixement es deu en part a l'aposta per l'alta tecnologia i, en aquest sentit, la companyia posarà en marxa un pla d'inversions en noves tecnologies amb 500 milions d'euros en els propers quatre anys. L'empresa de Viladecavalls dedicada a les noves tecnologies en el camp de l'automoció i la mobilitat compta amb més de 10.500 treballadors en plantes distribuïdes en una vintena de països arreu del món.

La inversió total del 2017 va superar els 90 milions d'euros, un 50% dels quals es va destinar a innovació. Aquesta aposta també ha tingut impacte en l'ampliació de l'equip d'enginyeria enfocada a nous productes tecnològics, aconseguint una xifra rècord de més de 1.170 enginyers a escala mundial. D'aquests, més de 700 treballen al Centre Tecnològic de Viladecavalls, el centre d'enginyeria més important del grup en el qual el 2017 es van contractar 160 enginyers.

El 2017 també va ser l'any en què Ficosa va aterrar Àfrica, amb una nova planta al Marroc, que alberga el centre d'excel·lència mundial de fabricació de càmeres per als sistemes de visió de tot el grup i que donarà feina a voltant de 700 persones. A més, l'any passat es va materialitzar la consolidació de la relació empresarial entre Ficosa i Panasonic, soci industrial de referència a Ficosa Inversión.

A més, Ficosa va tancar durant el 2017 contractes en el sector dels sistemes d'ajuda a la conducció i emobilitat per valor de més de 500 milions d'euros. "Els nous productes tecnològics destinats a una conducció més assistida, el vehicle autònom, el cotxe connectat i l'e-mobilitat s'han convertit en els pilars del creixement del grup", afirma en un comunicat Xavier Pujol, CEO de Ficosa.

Més informació
Pujol: "Si ens fessin boicot no es vendrien cotxes"
Ficosa inverteix 50 milions en un nou centre al Marroc
Ficosa no correrà fora de Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit