La Generalitat fa el primer pas per construir una segona estació dels FGC a Rubí

Tindrà un cost d’uns 27 milions d’euros i s’ubicarà al poligon de la Llana o bé més al nord de la ciutat

La consellera de Territori, Ester Capella, en roda de premsa al Centre Operatiu de Ferrocarrils a Rubí | ACN La consellera de Territori, Ester Capella, en roda de premsa al Centre Operatiu de Ferrocarrils a Rubí | ACN

La consellera de Territori, Ester Capella, ha anunciat que la Generalitat ha licitat l’anàlisi per avaluar la factibilitat d’una segona estació de la línia S1 de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Rubí (Vallès Occidental). És el primer pas per fer realitat una antiga reivindicació del municipi que, amb uns 80.000 habitants, només té una estació al centre.

L’estudi, que té un període de redacció de 10 mesos i un cost de 53.000 euros, haurà d’avaluar qüestions com si es construeix una estació o un baixador i la seva ubicació exacta, ja sigui al polígon de la Llana o bé més al nord de la ciutat. Amb la futura nova estació, ha dit Capella, es vol millorar la cobertura en transport públic a la part central i nord de Rubí.

Tot i que la consellera Capella no ha volgut avançar xifres, estimacions del propi ajuntament de Rubí i de l'associació empresarial femVallès, situen la demanda prevista de la nova estació en uns 5.000 viatgers diaris. 

L’estudi detallarà el volum de gasos amb efecte d’hivernacle emesos o estalviats de cada alternativa, tenint en compte la construcció de l’obra, el manteniment de la infraestructura, l’operació dels serveis i l’impacte pels canvis de mobilitat de les persones usuàries.

Més informació
Cambra de Terrassa estrena la delegació digital de Castellbisbal, Rubí i Sant Cugat
Amazon estrena estació logística a Rubí
Gallo, una visió nascuda a Rubí que ha escrit la història de la pasta
Avui et destaquem
El més llegit