Els germans Montagut i Xavier Jané, Premi Cambra 2024 al Berguedà i Cardona

La corporació al territori premia al directiu Xavier Jané López de Frontmatec-AIRA i als germans Montagut de Liven per les seves trajectòries empresarials

Els germans Montagut i Xavier Jané, Premi Cambra 2024 al Berguedà i Cardona | Cedida Els germans Montagut i Xavier Jané, Premi Cambra 2024 al Berguedà i Cardona | Cedida

Més de 300 empresaris i empresàries del Berguedà i Cardona es reuneixen al Curriu Garden de Cal Rosal (Olvan) per celebrar el Dia de la Cambra. La trobada anual de la corporació al territori, que un any més ha reconegut l'esforç de tot el teixit productiu local, ha premiat al directiu Xavier Jané López (Frontmatec-AIRA) i als germans Montagut (Liven, SA) per les seves trajectòries empresarials.

Com ja és tradició, la jornada ha esdevingut un espai pel debat i la reflexió. En concret, el Dia de la Cambra ha debatut enguany ha anat de bracet de veus empresarials de la comarca els principals reptes a què s'enfronten les empreses en l'àmbit de l'ocupació, la formació i el talent a l'empresa. Així mateix, ha reflexionat sobre l'impacte de la intel·ligència artificial en l'empresa i el treball amb l'expert en tecnologia digital, Genís Roca.

La trobada ha posat el focus en la retenció del talent i en com la intel·ligència artificial impactarà en l’empresa i el treball

La presidenta de la Cambra al Berguedà, Mercè Sallés, i el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, han donat el tret de sortida a l'acte commemoratiu. Mercè Sallés ha aprofitat la seva intervenció per realçar la figura de l'empresari, i ha destacat "la creativitat, determinació i sacrifici" amb què empenyen dia rere dia els seus negocis. La presidenta al territori també ha reclamat un paper actiu de l'administració al servei de les empreses per ser un veritable "catalitzador de creixement i èxit, i no pas un fre i obstacle". Un clam que el president Santacreu també ha defensat en el seu discurs inaugural. "La col·laboració administrativa i amb l'empresa privada és necessària perquè cap comarca quedi enrere", ha subratllat.

Xavier Jané i els germans Montagut, reconeguts per la seva trajectòria empresarial

El Consell territorial de la Cambra al Berguedà ha volgut retre homenatge amb els premis Trajectòria empresarial de la Cambra al Berguedà a dues iniciatives territorials. En concret, a Xavier Jané López, director de Frontmatec-AIRA, per la seva visió empresarial, emprenedora, inquieta i social, i als germans Montagut, de Liven, per haver assumit el lideratge amb una visió clara per al futur de l’empresa al Berguedà, mantenint viva la filosofia del seu pare "la feina ben feta no té fronteres".

La retenció del talent i l’impacte de la IA, debat i reflexió del Dia de la Cambra

L’eix central del Dia de la Cambra del Berguedà ha estat la taula rodona Ocupació, formació i talent a l’empresa. Josep Barrera, CEO de Vidmar Group, Anna Romera, directora al Berguedà de GCT Plus ETT, David Menoyo, director de Persones i Desenvolupament Organitzacional de Vera, i Ramon Serra, de FEDAC Xarxa, han intercanviat experiències i opinions al voltant de com la comarca ha d’afrontar el repte de la gestió ocupacional, el desenvolupament formatiu i la retenció del talent.

El debat ha estat precedit per la conferència de l’expert en tecnologia digital i president de la Fundació.cat, Genís Roca. Sota el títol, intel·ligència artificial a l’empresa i al treball. On som i cap on anem, el ponent ha fet un recorregut de com ha evolucionat la tecnologia digital des dels seus inicis, fa 50 anys, fins a arribar a la irrupció de la intel·ligència artificial creativa que està impactant avui a l’empresa catalana.

Més informació
Premis Cambra 2024, una edició molt exquisida
Malltex, Circutor i Creaciones de Velours Industriales, guanyadores dels Premis Cambra 2024
Llum verda a les candidatures dels Premis Cambra 2024
Avui et destaquem
El més llegit