El Gran Penedès modera el seu creixement

L'informe destaca que la construcció renova el seu paper com a sector més dinàmic tot i créixer a un menor ritme

El Gran Penedès viu una major feblesa del creixement | iStock El Gran Penedès viu una major feblesa del creixement | iStock

Moderació i major feblesa del creixement. Això és el que es desprèn de l'informe de conjuntura econòmica publicat per la Federació Empresarial del Gran Penedès (FGEP) i Activa Prospect, que analitza les dades del primer semestre de 2019 de les tres comarques del Gran Penedès. L'informe destaca que la construcció renova el seu paper com a sector més dinàmic tot i créixer a un menor ritme, mentre que els serveis es veuen impulsats per les activitats immobiliàries i serveis empresarials i per la sanitat i els serveis socials.

El Garraf desaccelera amb rapidesa la creació d’ocupació passant del 2,9% al -3,1% entre el primer i el segon trimestre de l’any. El motiu d’aquesta desacceleració ha estat el descens de l’ocupació en els serveis. Com ve sent el cas des de fa tres semestres, el sector més dinàmic ha estat la indústria amb un creixement del 6,2% interanual.

L’Alt Penedès és l’única comarca que creix més que Catalunya en termes d’ocupació, exhibint alguns dels creixements més elevats del Principat en serveis (7,4% i primera posició del rànquing) i en la construcció (11,1% i segona posició). Alhora, pateix un descens de l’ocupació del -0,6% al sector industrial.

El Baix Penedès exhibeix en els darrers tres anys una taxa de creixement mitjana un punt superior a les de la resta de comarques de l’àmbit, fet que l’ha portat a incrementar en 0,5 punts el seu pes relatiu respecte al conjunt passant de representar el 24,8% al 25, 8% de tota l’ocupació del Gran Penedès. En aquest darrer semestre, però creix només un 2% arran de l’escàs dinamisme dels serveis i la indústria.

Més informació
La FEGP rep les primeres candidatures a la presidència
La guerra de preus del cava arriba al raïm
Juvé & Camps es posa del costat dels viticultors
Avui et destaquem
El més llegit