Acord per tirar endavant la reserva d'un 30% a habitatge protegit

La Generalitat i l’Ajuntament es reuneixen aquesta tarda i anunciaran els detalls de la mesura aprovada al plenari de setembre

Ada Colau i Damià Calvet han arribat a un acord per desbloquejar la reserva d'un 30% d'habitatge protegit Ada Colau i Damià Calvet han arribat a un acord per desbloquejar la reserva d'un 30% d'habitatge protegit

El Departament de Territori i l’Ajuntament de Barcelona anunciaran aquesta tarda l’acord que donarà llum verda a la mesura que obliga a reservar un 30% de les noves promocions i les grans reformes a habitatge protegit. Durant una entrevista a Catalunya Ràdio, l’alcaldessa, Ada Colau, ha preferit no avançar detalls de la Subcomissió d’Habitatge que hi ha prevista per aquest tarda.

“És una mesura importantíssima, de les més importants d’aquest mandat”, ha dit Colau, que ha recordat que Barcelona ha estat una ciutat pionera en aprovar una reserva obligatòria per habitatge protegir del 30% en totes les noves promocions i grans rehabilitacions. “Ens va sorprendre que s’aturés a la Generalitat”, ha afegit. I assegurat que en aquests dos mesos “s’han perdut 300 pisos protegits” que haurien sortit de l’allau de peticions de llicències que s’han fet.

Colau ha explicat que es va reunit amb el conseller de Territori, Damià Calvet, la setmana passada per intentar tancar un acord i que han “intensificat contactes” que han portat a poder convocar la Subcomissió d’Urbanisme d’aquesta tarda. “Barcelona necessita aquest acord per poder tenir no només habitatge públic, sinó assequible”. L’alcaldessa ha demanat a la Generalitat que lidera aquest canvi de model i l’estengui a la resta d’ajuntaments que estan interessats.

Les entitats que van promoure la iniciativa també han donat per fet l’acord. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Observatori DESC, el Sindicat de Llogaters i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS) han celebrat que s’hagi posat punt i final a una polèmica que ha endarrerit la posada en marxa d’una mesura molt necessària per la ciutat. En les dues últimes setmanes Colau i el conseller de Territori, Damià Calvet, han intensificat els contactes per poder superar les diferències inicials.

Més informació
El preu de l'habitatge toca sostre
Encallat l'acord per destinar un 30% a l'habitatge social
La Generalitat recupera part de les lleis d'habitatge
Avui et destaquem
El més llegit