Comprar un habitatge a prop d'un parc a Barcelona fa augmentar el preu fins a un 13%

Viure prop d'una zona verda impacta també a les rendes, fins a un 12,8% superiors en el cas del Turó Park i un 11,1% al parc de la Ciutadella

Diversos grups de joves al parc de la Ciutadella | ACN Diversos grups de joves al parc de la Ciutadella | ACN

Arran de la pandèmia, les zones obertes on passejar, practicar esport o sortir a jugar amb els nens han agafat més protagonisme a les ciutats. Tant és així que viure a prop d'un parc a Barcelona pot augmentar el preu de l'habitatge fins a un 13%, segons un estudi de la consultora immobiliària CBRE.

En concret, viure al costat del Turó Park augmenta el preu de l'habitatge de venda en un 4,6%, mentre que incrementa les rendes en un 12,8%, l'augment més gran de la ciutat. En termes absoluts, comprar un pis a 500 metres del parc costa pràcticament 6.000 euros el metre quadrat, per sobre dels 5.732 euros de mitjana del districte. Per la seva banda, els habitatges en venda propers al parc de la Ciutadella tenen un preu de 5.196,08 euros, un 13,3% més que la mitjana del districte. Viure al costat d'aquest parc també impacta al lloguer, amb un preu de 27,8 euros per metre quadrat, un 11,1% superior a la resta d'habitatges de la zona.

"Els beneficis de viure a prop d'un parc es traslladen directament al preu de l'habitatge" ha apuntat el director de Valoracions de CBRE Barcelona, ​​Josep Carrió, qui també ha afegit que "aquesta és una tendència que cada cop es posa més de manifest perquè els compradors busquen menys contaminació i soroll, així com altres beneficis com ara la reducció de l'estrès, el benestar dels nens o la millora del son". 

Carrió: "Els beneficis de viure a prop d'un parc es traslladen directament al preu de l'habitatge"

L'únic cas on el preu no puja és al Park Güell, fet que s'atribueix al "difícil accés" a la zona. L'estudi també indica que viure prop d'un parc impacta també en les rendes, que són fins a un 12,8% superiors en el cas del Turó Park i un 11,1% més altes a la zona de Ciutadella.

L'informe conclou que les zones verdes han pres protagonisme arran de la pandèmia i això s'ha traslladat al preu de l'habitatge. "Com a societat hem d'apostar per a un futur més verd i sostenible", ha afirmat Carrió.

Més informació
El preu de l'habitatge en venda puja un 3,9% a Catalunya, però cau a Barcelona
Puja el preu de l'habitatge de segona mà a Catalunya
Creix un 2% el preu de l'habitatge a Catalunya
Avui et destaquem
El més llegit