El Vallès tindrà 115 habitatges amb plaques solars

SUD Renovables i Som Energia inicien la instal·lació de la primera compra col·lectiva d'autoconsum fotovoltaic

Instal·lació de plaques solars | Cedida
Instal·lació de plaques solars | Cedida

L’empresa catalana SUD Renovables, en col·laboració amb la cooperativa CEMID, instal·larà les plaques solars de la primera compra col·lectiva d’autoconsum fotovoltaic de Som Energia. A través de la campanya Impuls Solar Vallès, les dues companyies muntaran la instal·lació a 115 habitatges particulars tant del Vallès Oriental com del Vallès Occidental, segons informen en un comunicat.

SUD Renovables instal·larà una potència de 330kWp, que permetrà generar més de 425.000kWh anuals d’energia 100% renovable. Les instal·lacions individuals, que tenen un cost a partir de 2.722 euros, estan previstes que acabin a tots els habitatges a finals d’any.

L’acció Impuls Solar Vallès, promoguda pels grups locals de Som Energia de Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Sabadell i Baix Vallès, és la primera experiència de compra col·lectiva d’instal·lacions d’autopromoció solar d’electricitat. El propòsit és poder replicar aquesta iniciativa a altres zones del territori i transformar el model energètic actual cap a un que es basi en les fonts d’energètiques renovables, que sigui eficient i distribuït, i estigui en mans de les persones mitjançant la seva participació dins del mercat.

Més informació
SUD Renovables il·lumina les zones rurals del Perú
Un any per legalitzar la primera instal·lació d’autoconsum elèctric compartit
Som Energia capta 5 MEUR per construir tres projectes fotovoltaics
Avui et destaquem
Comentaris