Iceland Seafood inverteix 3 MEUR per ampliar la planta de Viladecavalls

Des del Vallès Occidental es dona servei, principalment, als mercats d'Espanya, Itàlia i Portugal

Imatge d'unes peces de peix a Islàndia | iStock Imatge d'unes peces de peix a Islàndia | iStock

Iceland Seafood, una de les principals firmes exportadores de peix i marisc d’Islàndia, ha anunciat una inversió de tres milions d’euros per ampliar la seva planta de Viladecavalls. Amb aquest moviment, el centre ha guanyat més de 1.700 metres quadrats, en gran part destinats a espais d'emmagatzematge i producció. 

Segons dades facilitades pel departament d’Empresa i Treball, a través d’Acció, la inversió forma part d’un pla d’expansió de la firma islandesa, on també s’ha dut a terme una instal·lació de plaques solars amb l’objectiu de cobrir el 30% del consum energètic de la fàbrica. Iceland Seafood està present a Catalunya des de l’any 1992. 

“Tenim un mercat molt madur i interessant per als productes del bacallà i, a més, té una immillorable situació geogràfica”, expressa Josep Maria Salvador, director d’Operacions de la companyia. Des del Vallès Occidental, Iceland dona servei als mercats d’Espanya, Itàlia i Portugal. El 51% de les vendes van destinades a la restauració i l’hostaleria. Durant el 2022, l’empresa va vendre 72.000 tones de producte. "Catalunya té una riquesa culinària i una històrica relació amb el bacallà que la fa molt rellevant per a nosaltres", conclou Salvador. 

A escala internacional, Iceland Seafood té una plantilla de 950 treballadors i presència a 11 països amb 7 plantes de producció i 15 oficines pròpies. La firma cotitza a Nasdaq Nordic i està participada per diferents inversors del sector del peix i el marisc d’Islàndia. La seva filial catalana controla dues companyies, Elba (amb seu a Barcelona i especialitzada en bacallà) i l’argentina Achernar (dedicada a la gamba). El bacallà representa el 63% del negoci de la filial catalana, seguit de la gamba austral, que suposa el 16% del total.

Més informació
Bon Preu obre a Viladecavalls
Mercadona reforça la seva presència al Vallès Occidental
Les dones del Vallès Occidental cobren un 25% menys que els homes
Avui et destaquem
El més llegit