CA | ES

Jordi Just, nou president de la Cambra de Comerç de Reus

L'empresària Àgata Girbes agafarà el relleu el quart i darrer any del mandat per la fusió de les dues candidatures

Els integrants del plenari de la Cambra de Reus | ACN Els integrants del plenari de la Cambra de Reus | ACN

L’empresari Jordi Just ha estat escollit per unanimitat nou president de la Cambra de Comerç de Reus, en substitució d’Isaac Sanromà, que ha ocupat el càrrec des de 2006. Just ha rebut el suport de la totalitat del nou plenari de la Cambra. La corporació ha escollit també a Àgata Girbes i Jaume Batista com a vicepresidents i Francesc Lari com a tresorer. El nomenament de Just és conseqüència de l’acord entre les dues plataformes que havien anunciat la intenció de presentar-se a les eleccions i que finalment es van fusionar en una única candidatura. En virtut d’aquest acord, Just serà president els primers tres anys, mentre que l’empresària Girbes agafarà el relleu el quart i darrer any del mandat.

Més info: La nova Cambra de Barcelona presidida per Joan Canadell

En el seu parlament, Just ha posat èmfasi en “seguir cohesionant les forces empresarials del territori per tenir més força a l’hora de perseguir els nostres objectius”. El nou president de la Cambra s’ha mostrat partidari d’“aixecar el to en la defensa dels interessos de l’empresariat i la recerca de solucions als dèficits de competitivitat com les infraestructures pendents”. 

Per la seva banda, Girbes, ha posat el focus en “ articular una Cambra moderna, al servei de les persones i de les empreses”. Girbes ha remarcat línies mestres com “l’optimització de recursos, l’economia circular, el medi ambient i els nou paradigma de les empreses connectades en xarxa o la igualtat”. 

La transformació

Segons Girbes “hem de liderar una veritable transformació que tingui com a valors la transversalitat, la transparència la sostenibilitat i el respecte a les persones i a l’entorn”. Tot plegat, “amb un equip multigeneracional, complementari i que aglutina un ampli ventall de competències”. 

A l’acte també hi ha pres part la secretària general del Departament d’Empresa, Marta Felip, que ha destacat la “renovació consensuada” de la Cambra de Reus i ha constatat que “amb aquest nou equip, la Cambra de Reus té projecte i és un projecte actual, a mida dels temps que vivim”. 

Felip ha aprofitat per recordar que la Generalitat treballa en la nova Llei de Cambres de Comerç de Catalunya, un nou marc normatiu que ha de fixar “el rol d’aquests ens al país, actualitzant-lo, i també preveient el seu finançament en tant en quant presten serveis públics”. 

Més informació
Eines de País s'imposa a la conspiració: majoria a la Cambra
Victòria a la Cambra, nervis a l'establishment
La Cambra de Miquel Valls: "Hem sigut neutrals"
Avui et destaquem
El més llegit