Victòria a la Cambra, nervis a l'establishment

La victòria dels empresaris independentistes a la Cambra ha estat un cop fort per als poders fàctics de l'Estat a Catalunya

Escalinata de la Llotja de Mar | Cambra de Barcelona Escalinata de la Llotja de Mar | Cambra de Barcelona

En efecte, les 40 empresàries i empresaris tutelades per l'ANC i el CCN hem sabut guanyar a les urnes d'una forma clara i contundent. No sabrem mai el per què d'aquesta victòria, però en la meva opinió s'ha castigat l'establishment per les pressions que va exercir a partir del discurs del Rei el 3 d'octubre. La "virtual" fugida d'empreses, ha suposat simplement canvis al registre mercantil; no han marxat fàbriques, magatzems ni personal, però l'alarma creada per generar por a la societat, ha obtingut resposta a la primera oportunitat, amb una victòria a les urnes. Ja poden seguir fent amb els seus mètodes, que nosaltres tenim els nostres, molt més democràtics i reconfortants per cert.

"Amb la victòria a la Cambra s'ha castigat l'establishment per les pressions que va exercir a partir del discurs del Rei el 3 d'octubre"

La baixa participació que alguns al·leguen per treure legitimitat al mandat que hem guanyat és fruit d'una estratègia premeditada per amagar les eleccions i que votessin els de sempre, com ja van fer el 2010, i aleshores encara els va sortir bé. Però després d'aquelles eleccions, des del CCN vam sembrar la llavor de la victòria final del 8 de maig, el vot telemàtic. La impugnació de més de 6.000 vots per correu, emesos des de 3 bufets d'advocats, va suposar la seva nul·litat judicial i exigència d'eliminació del vot per correu a les pròximes eleccions. Així i tot el Sr. Miquel Valls va esdevenir President amb menys de 800 vots dels 420.000 que hi tenien dret. Ara la participació ha estat baixa, del 4,55% perquè no han informat els empresaris i autònoms del dret que tenen a votar, però és 20 vegades més legítim governar amb el 4,55% que amb el 0,2% del darrer mandat.

Ara també ens ataquen per la nostra suposada inexperiència esgrimint que això traurà prestigi a la Cambra, i jo pregunto als que critiquen, quin prestigi tenia una cambra presidida amb el 0,2% dels vots sobre el cens, durant 9 anys? Si, 9 anys, quan el mandat era de 4! No recordo cap crítica dels que ara ens ataquen tant per la representativitat com per la suposada inexperiència. Que ens deixin treballar i veurem si el prestigi de la Cambra millora o no...

"Ens acusen de voler polititzar la cambra: ens estan dient que el Sr. Valls no ha fet política durant aquests 17 anys?"

Un altre tema que ens estem sentint dir als mitjans unionistes és que nosaltres volem polititzar la Cambra, tot assumint que fins ara no estava polititzada. Ens estan dient que el Sr. Valls no ha fet política durant aquests 17 anys que ha estat al capdavant de l'entitat? Només cal mirar l'hemeroteca i les declaracions sobre el procés d'independència després de l'octubre de 2017... Per cert, el Sr. Valls ha fet política en contra del procés d'independència tot i saber que els empresaris, segons tres enquestes de Pimec, Cecot i la mateixa Cambra que es van fer l'any 2012, ja mostraven una clara majoria independentista dins del món empresarial. Quelcom totalment lògic, tant per quant, l'empresariat està en general més informat que la societat en general i per tant té més clars els arguments favorables a la independència, sobretot pel negoci.

Més info: "Visca la República!" a la Cambra de Barcelona

Tota aquesta artilleria mediàtica és l'únic antídot que troba l'establishment per intentar debilitar la candidatura guanyada de forma plenament democràtica, però en el fons és un símptoma d'impotència per haver perdut les eleccions d'una forma tan clara i davant gent, segons ells inexperta... I això passa per no haver escoltat l'empresariat català durant aquests darrers anys. Algú pensa que a les manifestacions del 11 de setembre no hi van empresaris i autònoms o directius de multinacionals? Segur que tots vostès en coneixen uns quants, o molts i ara han decidit no només anar a manifestacions sinó votar per fer fora els que no han treballat durant dècades per a ells, sinó per a una oligarquia amb centre neuràlgic a Madrid. Però aquesta no és l'única ferida que sagna a les empreses de l'oligarquia. Des de fa mesos, des de l'ANC i altres moviments civils, es va començar una campanya de Consum Estratègic, que promou un canvi d'hàbits a favor d'empreses catalanes arrelades al territori. Centenars de milers de contractes s'han canviat en els darrers mesos i la ferida en lloc de cicatritzar, sagna cada cop amb més força i suposa una desconnexió més de les empreses de l'establishment que quan se n'adonin hauran d'invertir uns costos enormes per recuperar la seva cartera, i tinc el convenciment que no la recuperaran ni abaixant preus dràsticament. El consumidor que castiga per motius polítics, no torna per un descompte...

"Que ningú no es preocupi que l'objectiu final serà sempre el de millorar el potencial econòmic de les empreses catalanes i en definitiva del país"

El missatge final doncs, per a les empreses de l'establishment a Catalunya és que s'han equivocat, no han volgut escoltar, però encara hi són a temps si volen acostar-se al que demanda la majoria de l'empresariat. Hem guanyat la Cambra per fer una entitat moderna, que es preocupi de les necessitats reals de la pime i l'autònom català i que treballi per fer de Catalunya un pol econòmic de primer ordre a escala mundial, i no per engreixar poques empreses amb els esforços de la majoria. I això ho farem amb una estratègia compartida per la majoria dels empresaris d'aquest país, que no és altra que esdevenir una República catalana. Aviat començarem a explicar detalls del què i com ho farem, però que ningú no es preocupi que l'objectiu final serà sempre el de millorar el potencial econòmic de les empreses catalanes i en definitiva del país.

Més informació
El nou 'lobby' de la Cambra de Barcelona busca president/a
Llibre, sobre les eleccions a la Cambra: "Sempre quedarà Foment"
La Cambra de los Hermanos Marx: "Es filtra aquí i allà, mirem les dades"
La Cambra, una vegada més....
Avui et destaquem
El més llegit