La nova Cambra de Barcelona presidida per Joan Canadell

VIA Empresa fa un recull del perfil i els 'Best Hits' del nou president i detalla els canvis a la cúpula cameral

El cofundador de Petrolis Independents, Joan Canadell, presidirà la Cambra de Barcelona | XFDC El cofundador de Petrolis Independents, Joan Canadell, presidirà la Cambra de Barcelona | XFDC

Era un secret a veus i ja s'ha confirmat: el cofundador de Petrolis Independents i del Cercle Català de Negocis (CCN), Joan Canadell, serà el nou president de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. Així ho han decidit per votació els membres de la candidatura independentista Eines de País en una assemblea celebrada aquesta tarda a la capital catalana. 

Més concretament, Canadell s'ha imposat a la resta de candidats que també sonaven amb força per a la presidència com és el cas de Pere Barrios (Recam Làser) o Mònica Roca (Isardsat). De fet, Roca que ha estat escollida vicepresidenta primera serà amb tota probabilitat presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona a mitja legislatura complint així amb la promesa electoral d'Eines de País respecte a la copresidència de gènere.

Més info: El nou 'lobby' de la Cambra de Barcelona busca president/a

"No som una candidatura presidencialista. La Cambra serà gestionada per un equip, el millor que puguem crear", explicava el candidat i portaveu Jesús Serra (Ràpid i Segur) durant la primera roda de premsa celebrada el passat divendres. "Potser hi ha algun dels quatre a la sala, però potser no hi són tots", afegia mentre Canadell, Barrios o Roca s'ho miraven atentament des de primera fila a la seu de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) al carrer Marina.

Candidats d'Eines de País a la seu de l'ANC

La candidatura 'Eines de País' a la seu de l'ANC. | VC

Alhora, també s'ha decidit que Barrios sigui vicepresident segon i Roser Xalabarder (Nubur XXI), vicepresidenta tercera. Xalabarder ja va anunciar el passat divendres que un dels primers objectius és "arreglar el cens i que el vot sigui abastable per a tothom" per tal d'arribar als 423.146 potencials electors de la Cambra de Barcelona, una xifra superior al totpoderós Barça. El tresorer serà Jordi Pomarol (Implica2 Consulting).

La trajectòria de Canadell... 

De professió enginyer industrial, Canadell ha ocupat diferents càrrecs més enllà de Petrolis Independents i del Cercle Català de Negocis. Al seu currículum figuren també la direcció d'operacions de General Cable, la gerència de Cycobox i BCN Cluster Graphics o la fundació de Giracat, entre d'altres. Des de la consultoria d'innovació fins al sector gràfic, passant també pel cru independentista i les activitats d'animació amb vehicles elèctrics.

Canadell: "La victòria dels empresaris independentistes a la Cambra ha estat un cop fort per als poders fàctics de l'Estat a Catalunya"

Canadell analitzava en un article a VIA Empresa els resultats definitius de les eleccions camerals: "La victòria dels empresaris independentistes a la Cambra ha estat un cop fort per als poders fàctics de l'Estat a Catalunya". "Amb la victòria a la Cambra s'ha castigat l'establishment per les pressions que va exercir a partir del discurs del Rei el 3 d'octubre", etzibava. 

Més info: Llibre, sobre les eleccions a la Cambra: "Sempre quedarà Foment"

En aquest sentit, el cofundador de Petrolis Independents també ha criticat en més d'una ocasió que "Miquel Valls ha fet política en contra del procés d'independència tot i saber que els empresaris, segons tres enquestes de Pimec, Cecot i la mateixa Cambra que es van fer l'any 2012, ja mostraven una clara majoria independentista dins del món empresarial".

... I els titulars!

Seus són els següents titulars: "L'empresariat és més independentista que la societat", "El consumidor que castiga per motius polítics, no torna per un descompte...", "No ha marxat cap empresa, han canviat el registre. Ens encanta tenir un Grífols aquí", "El canvi és esdevenir una República perquè necessitem un Estat a favor de les empreses per poder desenvolupar el màxim potencial del nostre país". 

Més info: Eines de País s'imposa a la conspiració: majoria a la Cambra

Ara, només queda votar les sis cadires patronals que es repartiran entre els 12 candidats de Foment del Treball i Pimec en el ple que se celebrarà el pròxim 5 de juny. Després de dues dècades, Valls deixarà la presidència de la Cambra i ja va anunciar aquest dimarts que té previst celebrar diverses reunions amb Eines de País al llarg de les pròximes setmanes per tal promoure "una transició ordenada i tranquil·la".

"El missatge final doncs, per a les empreses de l'establishment a Catalunya és que s'han equivocat, no han volgut escoltar, però encara hi són a temps si volen acostar-se al que demanda la majoria de l'empresariat... Però que ningú no es preocupi que l'objectiu final serà sempre el de millorar el potencial econòmic de les empreses catalanes i en definitiva del país", conclou Canadell. 

Més informació
Victòria a la Cambra, nervis a l'establishment
La Cambra de Miquel Valls: "Hem sigut neutrals"
Avui et destaquem
El més llegit