Els joves, el motor de la indústria de la Riera de Caldes

El nombre d’estudiants amb formació superior universitària es duplica en deu anys als municipis de la zona

Joves universitaris | Cedida Joves universitaris | Cedida

Gairebé 3.000 persones residents a l’Eix de la Riera de Caldes han estudiat alguna titulació superior oficial (cicles de grau superior d’FP, graus universitaris, diplomatures i llicenciatures o màsters i doctorats) durant el curs acadèmic 2015/16. Aquesta xifra representa el 3,4% de la població que viu al territori, segons un estudi elaborat per l’Observatori de la Riera de Caldes.

A més, el nombre de persones residents a la Riera de Caldes que cursen formació universitària ha crescut un 47,5% en deu anys. Durant el curs 2004/05, no arribaven a 1.200 les persones residents cursant una diplomatura o llicenciatura a una universitat pública catalana, mentre que ara la xifra ha crescut fins als 1.700 estudiants.

Aquest salt formatiu és important per la Riera de Caldes, ja que es tracta d’un territori amb una elevada concentració d’empreses intensives en tecnologia (un 8,1% de les 3.300 radicades a l’àmbit) i en una de les zones més industrialitzades de Catalunya (el 26% de les seves companyies són manufactureres).

D’altra banda, els municipis de la Riera de Caldes estan ampliant l’oferta de formació professional superior impartida a la zona amb dos nous CFGS, un de fabricació mecànica a Caldes de Montbui i un altre de transport i logística a Santa Perpètua de Mogoda. 

Més informació
La Riera de Caldes impulsa projectes de fabricació digital
L’activitat del CREVE amplia fronteres
Més de 3.000 empreses a la Riera de Caldes
Avui et destaquem
El més llegit