Lleida capta 341 empreses des de l'any 2015

Així ho recull un estudi impulsat per la Cambra de Comerç de Lleida

Imatge general de la ciutat de Lleida | iStock Imatge general de la ciutat de Lleida | iStock

341 empreses han traslladat la seva seu social a les comarques de Ponent, entre els anys 2015 i 2020. Aquesta és una de les principals conclusions d’un estudi que han elaborat investigadors de la Universitat de Lleida i la Universitat Pompeu Fabra per encàrrec de la Cambra de Comerç de Lleida. La documentació recull com el 70% de les firmes que han arribat a Lleida procedeixen de la resta de Catalunya. Gairebé la totalitat d’aquestes (99,71%) són pimes. “Detectem la dificultat per atraure empreses de gran dimensió”, apunta Jordi Moreno, investigador d’Economia i Empresa de la UdL. 

El creixement de Lleida és superior a altres territoris de l'Estat amb una densitat empresarial similar com Cantàbria, Valladolid o Badajoz. Tot i les xifres, la marxa d’altres empreses ha provocat un saldo negatiu de 87 negocis menys a la demarcació. L’aterratge de nous projectes només compensa pèrdua d’activitat en sectors com el comerç, la construcció i l’hostaleria. Les terres de Ponent juguen amb desavantatge en comparació amb àrees properes geogràficament: Osca, Girona i Tarragona.

Els investigadors creuen que per potenciar la marca empresarial de Lleida cal reforçar la promoció de diversos atractius: la qualitat de vida, la generació de talent qualificat, el potencial del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari, els costos del sòl industrial o l’aposta per activitats econòmiques emergents. En els darrers temps, la Cambra de Comerç de Lleida també ha fet una crida a impulsar una connexió amb els corredors ferroviaris i generar nous usos per l'aeroport de Lleida-Alguaire. 

Més informació
Actors econòmics de Lleida demanen fer un "front comú" davant la sequera
La Generalitat destina 1,7 milions a contractar personal de suport als temporers de Lleida
El Pirineu de Lleida tanca la temporada amb 1,4 milions de forfets
Avui et destaquem
El més llegit