El Pirineu de Lleida tanca la temporada amb 1,4 milions de forfets

La xifra representa un descens d'un 3% en comparació amb el balanç del període 2021-2022

Imatge de l'estació de Port Ainé | ACN Imatge de l'estació de Port Ainé | ACN

Els onze centres d’esquí alpí i nòrdic del Pirineu de Lleida han tancat la temporada amb 1,4 milions de forfets, una xifra que representa un descens del 3% en comparació amb el període 2021-2022. Malgrat tot, el sector assegura que és el segon millor resultat de la història.  “No ens podem sentir plenament satisfets per aquestes dades”, apunta Rosa Pujol, vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

L’organisme justifica la situació per les altes temperatures i la manca de precipitacions de neu. L’esquí nòrdic i l’estació de Port del Comte han estat els espais més perjudicats. La temporada va començar molt tard i va finalitzar de manera molt precipitada", descriu Pujol. En aquest sentit, la dirigent del Patronat lamenta com "no es va poder fer el Pont de la Puríssima ni tampoc es van obrir circuits per Nadal i Reis.

Segons dades de la Diputació de Lleida, Baqueira Beret va tancar “una gran temporada” amb 990.032 forfets i 136 dies d’esquí. El món nòrdic ha destacat en un comunicat que no ha estat una bona temporada per a les estacions d'esquí de fons, amb una disminució significativa respecte a la campanya anterior. En el conjunt dels complexos d'esquí nòrdic de Catalunya la baixada se situa en un 27%, mentre que per als de Lleida la pèrdua se situa en el 20%. 

Més informació
Optimisme a les estacions d'esquí del Pirineu de Lleida
L'aeroport de la Seu d'Urgell, un intent d'obrir una porta d'entrada al Pirineu
Empreses del Pirineu busquen 250 treballadors en hostaleria, restauració i turisme
Avui et destaquem
El més llegit