El lloguer toca sostre a Barcelona

La ciutat comtal concentra el volum més gran de compravenda amb un 10% del total de l'Estat espanyol, segons Solvia

Barcelona és la ciutat amb el preu més alt del lloguer amb una mitjana de 16,34 euros al mes | iStock Barcelona és la ciutat amb el preu més alt del lloguer amb una mitjana de 16,34 euros al mes | iStock

L'opció del lloguer a Barcelona i Madrid "perd força perquè s'ha equilibrat l'esforç que fan compradors i arrendataris" i ja ha tocat sostre en moltes ciutats. Aquestes són les conclusions que s'extreuen de l'informe Tendències del mercat immobiliari de Solvia, que recorda que la capital catalana és el segon territori de l'Estat espanyol on es concentra un volum més gran de compravenda amb un 10%.

Més info: El 'boom' dels lloguers castiga els barris pobres de Barcelona

Madrid, Barcelona, Balears, Gipúscoa i Biscaia són les ciutats que registren un preu més elevat de compravenda superant els 2.000 euros el metre quadrat durant el primer trimestre del 2019. L'informe, que subratlla que els espanyols destinen de mitjana el 30% del seu salari anual a pagar el lloguer, considera que "ha tocat sostre en moltes zones" com, per exemple, a Barcelona, "on la demanda no podrà assumir el nivell de preus".

De fet, actualment, els preus més alts es troben a la ciutat comtal amb una mitjana de 15 euros el metre quadrat, seguida de Palma i Madrid amb 14 euros el metre quadrat, llocs on "l'oferta de lloguer és inferior a la demanda".

El preu més alt d'Espanya

Mentrestant, l'oferta residencial publicada als portals immobiliaris ronda els tres milions d'immobles a la venda o en lloguer i es concentra, principalment, a Barcelona amb el 13% del total de l'Estat, a Madrid (11%), a Alacant (9%), a València (7%) i a Màlaga (6%). Uns immobles que han vist incrementat el seu preu durant el primer trimestre de l'any, sobretot a la capital espanyola amb un augment del 7% i a Barcelona amb una crescuda del 4%.

A més, a la ciutat comtal es troba localitzada el 24% del total de l'oferta publicada als portals immobiliaris i precisament aquí és on es troba el preu mitjà de l'habitatge més alt de tot Espanya superant els 3.352 euros el metre quadrat. Tanmateix, però, els preus es troben molt allunyats dels que es van registrar el 2007, en plena bombolla immobiliària. Per barris, els preus més alts de compravenda es localitzen a Sarrià-Sant Gervasi amb una mitjana de 4.602 euros el metre quadrat, seguit de l'Eixample amb 4.199 euros el metre quadrat i Ciutat Vella amb 3.824 euros el metre quadrat.

Barcelona també és la ciutat amb el preu més alt del lloguer amb una mitjana de 16,34 euros al mes, malgrat que s'ha reduït un 4%. 

Més informació
Els contractes de lloguer a Catalunya seran de sis anys (com a mínim)
Nou Barris, Sant Andreu i Ciutat Vella, els districtes on més creix el preu del lloguer
El Govern espanyol prorroga els contractes de lloguers, però no limita els preus
Avui et destaquem
El més llegit