El Mercat del Ram de Vic espera rebre prop de 100.000 visitants

La tradicional festa de benvinguda a la primavera se celebra a la capital d'Osona fins diumenge

Els primers globus del 40è torneig internacional Mercat del Ram | ACN Els primers globus del 40è torneig internacional Mercat del Ram | ACN

Vic ja està immersa en la festa de la primavera per excel·lència. Les primeres propostes van començar dijous, però és a partir de divendres quan el Mercat del Ram obre portes oficialment. Durant tres dies, la capital d'Osona s'omplirà de multitud d'activitats per a tots els públics i es convertirà en un punt de trobada per a pagesos i ramaders. La Casa de Pagès és un dels grans reclams per a les famílies que volen saber de primera mà com funciona el sector primari del país.

Entre les novetats, hi ha l'estrena d'un videojoc que convida a posar-se en la pell d'un pagès que ha de gestionar els seus recursos. El Mercat del Ram és la fira amb més caps de bestiar del país, uns 200. Fins diumenge s'esperen uns 100.000 visitants.

El Mercat del Ram és una cita anual a Vic des de l'Edat Mitjana, com a punt de trobada del sector agropecuari i festa popular amb exhibicions ramaderes, productes agrícoles i activitats de tot tipus. Les fonts històriques parlen del Mercat del Ram des de l'any 875, com a mínim. A més de les exhibicions professionals de bestiar, maquinària agrícola, jardineria, energies renovables o automòbils, i de les conferències, l'esdeveniment ofereix molt més al llarg dels tres dies que dura.

Més informació
Vic recupera l'esplendor del Mercat Medieval amb 300.000 visitants
El Congrés de Fires de Catalunya torna a Vic
Vic lidera una iniciativa europea de ciutats saludables
Avui et destaquem
El més llegit