Mercedes abandona la fàbrica de Nissan

La marca alemanya deixarà de fabricar la seva 'pick-up' a la planta de la Zona Franca, fet que en reduirà la producció un 14,5%

Un operari a la fàbrica de Nissan a  la Zona Franca | Europa Press Un operari a la fàbrica de Nissan a la Zona Franca | Europa Press

La incertesa al voltant de la fàbrica de Nissan a la Zona Franca continua. La crisi per la qual està passant l'automobilística s'agreujarà a partir del maig, quan Mercedes deixarà de fabricar a les seves instal·lacions la pick-up X-class. La marca alemanya ha anunciat la decisió als representants sindicals de Nissan, però l'impacte no arribarà fins d'aquí a tres mesos. 

Així, Mercedes deixa plantada l'empresa japonesa a Barcelona, tot i que segons ha avançat La Vaguardia, no hi haurà afectacions en la plantilla a curt termini. Sí que hi haurà un impacte rellevant sobre el nivell de producció de la fàbrica, que es reduirà un 14,5%. Dels 55.000 vehicles que es van produir l'any passat a la planta, 8.000 eren de Mercedes. 

Més info: Vol marxar Nissan de la Zona Franca?

L'últim trimestre de l'any passat van començar a circular diversos rumors sobre la voluntat de Nissan d'abandonar la Zona Franca, que van ser ràpidament tallats per part de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. De fet, un mes després que Bloomberg assegurés que l'automobilística es plantejava sortir de la Zona Franca, Chacón va anunciar que la companyia s'estava pensant si afegir-hi la fabricació d'un nou model. 

Plans de futur

Nissan està elaborant un pla de futur per a la fàbrica, que presentarà abans de l'estiu. Tot i així, aquest canvi de Mercedes no hauria d'afectar-lo. Tampoc no ho hauria de fer pel que fa a les inversions previstes per l'empresa nipona, que va anunciar que destinaria 70 milions d'euros en una nova planta de pintura. 

De fet, el Govern aportarà tres milions d'euros a aquest projecte, una quantitat que des del comitè d'empresa de Nissan han qualificat de "baixa" tenint en compte la inversió total. 

Més informació
Nissan podria fabricar un nou model a Catalunya
Nissan rebrà 3 milions d'euros del Govern per a la seva nova planta
Avui et destaquem
El més llegit