L'Estat inicia les obres de digitalització del canal Aragó-Catalunya

La inversió tindrà un impacte directe a 37 municipis d'Osca i Lleida

Imatge del canal Aragó-Catalunya al seu pas per Seròs | ACN Imatge del canal Aragó-Catalunya al seu pas per Seròs | ACN

El govern espanyol, mitjançant la Societat Mercantil Estatal d’Infraestructures Agràries, ha iniciat unes obres de digitalització per instal·lar un sistema de telecontrol a la comunitat general de regants del canal d’Aragó i Catalunya. Les obres compten amb un pressupost de 5,4 milions d’euros i les previsions inicials és que tindran un impacte directe en 11.088 regants de 37 municipis d’Osca i Lleida. L’objectiu final dels treballs és garantir una correcta gestió de les demandes d’aigua i el telecontrol de les capçaleres del canal. 

Altres actuacions del projecte són l'automatització de les preses de reg, la modernització del sistema d'alimentació elèctric amb energies renovables i de l'actual sistema de telecontrol per aconseguir una gestió més eficaç de l'aigua. L’aportació pública, finançada pels fons Next Generation, serà el 80% del pressupost i el percentatge restant va a càrrec de la comunitat de regants. En paral·lel, els regants també tindran un centre de suport per rebre formació i ajuda de personal especialitzat.

En un altre ordre, l'inici de la collita de la pera conference les comarques de Ponent destaca per la recuperació de la producció, després d'un 2022 on va caure per les gelades. Es tracta de la varietat més produïda al territori lleidatà i enguany es preveuen superar les 65.800 tones, un 32% més que l'any passat, segons les previsions del Departament d'Acció Climàtica. 

Més informació
Portes obertes a l’agricultura intel·ligent i de precisió
La Comissió Europea avisa de l'impacte de la sequera en l'agricultura
El turisme rural a Lleida: el regne del visitant de proximitat
Avui et destaquem
El més llegit