Plasticband construirà una nova fàbrica verda a Granollers

La nova planta, que s'ubicarà a la mateixa finca que l'actual, aspira a assolir a llarg termini 'zero impacte mediambiental'

Imatge de la futura fàbrica verda de Plasticband a Granollers | Cedida Imatge de la futura fàbrica verda de Plasticband a Granollers | Cedida

L'empresa de maquinària i consumibles per a l'embalatge Plasticband iniciarà l'any 2022 la construcció de la seva nova fàbrica verda a Granollers. L'execució de les obres, al mateix recinte on l'empresa ja té la seva planta actual, tindrà un termini d'entre 10 i 12 mesos. El nou edifici aspira, segons l'empresa, a arribar "a llarg termini a zero impacte mediambiental".

La planta, així, comptarà amb instal·lacions dedicades al reaprofitament d'aigua i la generació d'energia verda per al mateix abastiment de la producció. Les cobertes comptaran amb un mecanisme de recollida de l'aigua pluvial que es farà servir als processos de producció, així com a les cisternes i sistemes de rec del recinte. A més, les plaques solars que s'hi instal·laran permetran mantenir el funcionament de la fàbrica durant tot el dia "ja que la producció està en marxa durant les 24 hores i no es pot acumular energia". A aquestes capacitats s'afegirà un aparcament soterrani amb capacitat per a cotxes elèctrics.

La nova fàbrica, dissenyada per encabir fins a 100 treballadors, estarà dedicada a la fabricació de Fleix Eco 245, un producte "provinent de l'economia circular i amb una important reducció de la petjada de carboni". També s'hi ubicarà una oficina tècnica de disseny de maquinària, així com un taller per al servei postvenda.

Segons el director general de Plasticband Jordi Guimet, la nova planta permetrà a l'empresa "duplicar la producció de fleix ecològic i construir un nou espai per desplegar grans línies d'embalatge". Amb la nova planta, la companyia es marca l'objectiu "d'optimitzar el flux de persones, informació i materials amb la voluntat de minimitzar els malbarataments i oferir el màxim valor afegit".

Més informació
Wallbox obre una nova fàbrica a la Zona Franca per 9 milions d'euros
Pastry Factory aixeca una nova fàbrica a Sant Quirze
Louis Vuitton obrirà una nova fàbrica a Polinyà
Avui et destaquem
El més llegit