El Port de Tarragona tanca el setembre amb un increment interanual d'un 17,9% del trànsit marítim

Pel que fa al nombre de creueristes, al setembre s'ha batut el rècord anual de moviment de passatgers (18.520)

Imatge del Port de Tarragona | Cedida Imatge del Port de Tarragona | Cedida

El Port de Tarragona ha tancat el mes de setembre amb 2,62 milions de tones de productes, una xifra que representa un increment d’un 17,9% del trànsit marítim en comparació amb el mateix mes de l’any passat. Els productes agroalimentaris continuen amb la tendència ascendent i el mes passat es van moure 719.323 tones, un 37,2% més respecte del mateix mes del 2022 i un 41,5% més en l'acumulat de l'any. Per grups, els cereals i les seves farines han superat per primera vegada en quatre mesos consecutius la barrera de les 500.000 tones.

També continuen a l'alça els líquids a doll, amb 1,67 milions de tones, amb un acumulat de 15,1 milions i un creixement del 6,4% en el qual portem de 2023. També s'ha incrementat el tràfic de vehicles, després d'una lleu davallada a l'agost. En concret se n'han mogut 14.695 unitats. D'altra banda, entre gener i setembre d'enguany el nombre de trens amb sortida de cereals ha estat de 490, per sobre dels 287 del mateix període de l'any passat. Pel que fa als camions, el port ha registrat el seu millor setembre. Les dades acumulades en els primers nou mesos estableixen una nova fita amb 709.177 moviments.

Pel que fa al nombre de creueristes, al setembre el port de Tarragona ha batut el rècord anual de moviment de passatgers, amb 18.520, per sobre els 15.956 del juliol. Això suposa un 33,2% més que el setembre del 2022. Des de principi d'any, per la terminal tarragonina hi ha passat 82.404 passatgers, més del doble que en els primers nou mesos de 2022, quan se'n van registrar 40.610. Recentment, el consell d'administració de Vopak Terquimsa ha aprovat una nova ampliació de la seva terminal al Port de Tarragona. L'empresa logística suma 37.000 metres cúbics addicionals per emmagatzemar productes químics.

La previsió és que les obres comencin durant l'any 2024 i el magatzem estigui operatiu dos anys més tard. Des de l'any 2017 fins a l'actualitat, Vopak ha mobilitzat 72 milions d'euros a l'equipament del sud de Catalunya. "L'aposta per Tarragona ens consolida com el soci de referència de la indústria química en el seu procés de descarbonització", descriu Eduardo Sañudo. En aquest sentit, el director general de l'empresa afirma que el nou projecte incorpora "l'última tecnologia en automatització industrial per dur a terme operacions més segures i eficients".

Més informació
El Port de Tarragona reivindica la segona àrea metropolitana de Catalunya
Vopak Terquimsa ampliarà la seva terminal al Port de Tarragona
Aposta milionària de Mercadona a les comarques de Tarragona
Avui et destaquem
El més llegit