Aposta milionària de Mercadona a les comarques de Tarragona

La cadena de supermercats inverteix més de 109 milions d'euros en l'ampliació i millora de la xarxa de botigues

Un supermercat de Mercadona a Tarragona | Cedida Un supermercat de Mercadona a Tarragona | Cedida

Mercadona aposta i inverteix a les comarques de Tarragona, on des de l’any 2017 fins a finals de 2023 haurà destinat 109,1 milions d'euros a l'ampliació i la millora de la seva xarxa de botigues. L’objectiu de la cadena és continuar avançant en la implantació del nou model de botiga eficient, que optimitza l'acte de compra dels clients i permet reduir fins a un 40% el consum energètic respecte a una botiga tradicional. Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a les comarques de Tarragona el març del 2017 amb la reforma del supermercat de la Via Augusta, a la ciutat de Tarragona.

Des de l’any 2017 fins avui, ha reformat 19 supermercats i n’ha obert 7 de nous (siguin obertures netes, com ara el situat al Mercat Central de Tarragona ciutat, o bé supermercats que han reemplaçat els ja existents que no s'adaptaven als estàndards de qualitat que requereix el nou model com, per exemple, l’ubicat al vial del Cavet a Cambrils que ha substituït el que hi havia al carrer Josep Llimona).

L’objectiu de Mercadona és continuar avançant en la implantació del nou model de botiga eficient

Pel que fa a l’aspecte mediambiental, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l’optimització dels materials i el gruix de les parets i els sostres, i nous congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, disposa d’un sistema d'il·luminació LED automatitzat, que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

Més info: Mercadona reforça la seva presència a l'àrea de Barcelona amb una inversió de 124 MEUR

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou model de supermercat inclou múltiples mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa s’ha desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. Les botigues també disposen de zones comunes perquè els empleats gaudeixin de més comoditat en els moments de descans, així com un menjador més equipat i uns armariets personals més amplis i còmodes.

Més informació
Mercadona contractarà 1.200 persones a Catalunya
Bon Preu i Mercadona neguen un pacte de preus
Avui et destaquem
El més llegit