Rècord històric a Tarragona que registra més de 200.000 turistes durant l'estiu

Les pernoctacions i l’ocupació superen les dades prepandèmia, però disminueixen respecte al 2022

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, en la presentació de les dades turístiques de la temporada d’estiu del 2023 | ACN La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Montse Adan, en la presentació de les dades turístiques de la temporada d’estiu del 2023 | ACN

La ciutat de Tarragona ha registrat 202.905 turistes durant l’estiu, assolint un nou rècord històric. “Per primer cop Tarragona ha superat la barrera dels 200.000 turistes a l’estiu i això ens fa sentir que anem per bon camí”, ha destacat la regidora de Turisme, Montse Adan.

Tot i que les pernoctacions (871.737) i l’ocupació (75,9%) han disminuït respecte al 2022, des del consistori han celebrat que les dades siguin superiors a les del 2019 i que, per tant, es consolidi “la recuperació turística a la ciutat”. Més enllà de la temporada d’estiu, Adan ha subratllat que s’està desestacionalitzant el turisme, ja que durant els primers nou mesos de l’any s’ha assolit prop del 93% del total de pernoctacions del 2022.

L’estada mitjana dels turistes a Tarragona aquest estiu s’ha mantingut al voltant dels 2 dies als hotels, però ha disminuït lleugerament als càmpings, que han passat dels 6,3 dies el 2022 als 5,8 d’aquest 2023. Pel que fa a la procedència, 500.209 pernoctacions han estat de turistes espanyols i 371.528 de turistes estrangers. Desagregat per tipus d’allotjament, el mercat emissor principal dels càmpings és l’espanyol amb un 61%, mentre que en el sector hoteler és l’internacional amb un 59%.

Més info: El turisme de creuers mou 70.000 persones a Tarragona

Segons Adan, un dels objectius del Patronat Municipal de Turisme és que la ciutat sigui “una destinació atractiva els 365 dies l’any” i “més sostenible”. “Una ciutat que només s’omple a l’estiu no és sostenible a llarg termini i els gestors públics ens hem de marcar l’objectiu de gestionar eficientment perquè ho sigui”, ha detallat.

Més informació
El turisme i les exportacions impulsen l'economia catalana
Turisme: moltes mentides i una veritat
L'esplendor del turisme irlandès a Catalunya: "És la sorpresa de l'estiu"
Avui et destaquem
El més llegit