El turisme de creuers mou 70.000 persones a Tarragona

El port de Tarragona executa una obra de 5,5 milions d'euros per la construcció d'una nova terminal

Imatge de les obres de la futura terminal de creuers al Port de Tarragona | ACN - Mar Rovira Imatge de les obres de la futura terminal de creuers al Port de Tarragona | ACN - Mar Rovira

Des de l’inici de la temporada i fins a l’actualitat, el Port de Tarragona ha rebut uns 70.000 passatgers procedents de 32 creuers. Durant les pròximes setmanes, l’equipament encara ha de rebre 22 escales. A l’abril de l’any vinent, el sud de Catalunya tindrà enllestida una nova terminal amb una inversió de 5,5 milions d’euros. “És viable créixer i fer-ho de forma molt ordenada”, descriu Alba Colet, directora comercial de Global Ports Holding, la firma encarregada de l’operativa.

La terminal s'està construint en una superfície de 2.200 metres quadrats al Moll de Balears. Actualment, els operaris treballen en el sanejament de l'espai i, paral·lelament, s'estan fabricant els mòduls, de disseny avantguardistes i ergonòmics, els quals s'incorporaran més endavant. "Aviat, començarem amb la façana exterior per tal que després puguin venir els mòduls i fer l'assemblatge final", indica Colet. 

Global Ports Holding explica que promouen la futura terminal des de fa mesos a les fires del sector i que les navilieres la veuen amb bons ulls. "Les empreses estan pensant a fer no solament escales de trànsit, sinó també embarcaments i desembarcaments, i tenir una terminal ho facilita perquè necessites la infraestructura per fer tota la part de seguretat tant dels passatgers com de les maletes", assenyala. En aquest sentit, creu que la indústria de creuers creixerà en els pròxims anys a Tarragona.

En paral·lel, el consell d'administració de Vopak Terquimsa ha aprovat una nova ampliació de les seves instal·lacions a Tarragona. L'empresa logística suma 37.000 metres cúbics addicionals per emmagatzemar productes químics. La previsió és que les obres comencin durant l'any 2024 i el magatzem estigui operatiu dos anys més tard. Des de l'any 2017 fins a l'actualitat, Vopak ha mobilitzat 72 milions d'euros a l'equipament del sud de Catalunya. "L'aposta per Tarragona ens consolida com el soci de referència de la indústria química en el seu procés de descarbonització", descriu Eduardo Sañudo. En aquest sentit, el director general de l'empresa afirma que el nou projecte incorpora "l'última tecnologia en automatització industrial per dur a terme operacions més segures i eficients".

Més informació
Vopak Terquimsa ampliarà la seva terminal al Port de Tarragona
El Port de Tarragona inicia la construcció de la terminal de creuers
El 80% de les segones residencies a Tarragona tenen problemes de manteniment
Avui et destaquem
El més llegit