Renfe participarà en el projecte de capitalitat ferroviària de Vilanova i la Geltrú

El projecte compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la UPC, que impartirà un nou grau al seu campus de la ciutat

Tren de Renfe aturat a l'estació de Sants | ACN Tren de Renfe aturat a l'estació de Sants | ACN

Renfe ha anunciat que col·laborarà, juntament amb l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Universitat Politècnica de Catalunya - Barcelona Tech (UPC), en el projecte de capitalitat ferroviària del municipi del Garraf, aprofitant les instal·lacions i iniciatives formatives de què disposen les tres parts.

En aquest sentit, s’està treballant en la definició d’un concurs d’idees que permeti definir una proposta que aconsegueixi la integració urbana de les instal·lacions ferroviàries del municipi, com el taller de manteniment de Renfe i el Museu del Ferrocarril de Catalunya. Tanmateix, s’està estudiant la possibilitat que la UPC disposi dels espais de Renfe per a la formació dels alumnes en aquest sector. El taller de manteniment de Renfe és una instal·lació de més de 67.500 m2 on es fa manteniment de primer nivell preventiu i correctiu, així com grans reparacions. Hi treballen unes 150 persones.

Nova titulació en Enginyeria Elèctrica i Sistemes Ferroviaris

El projecte de capitalitat ferroviària de la capital del Garraf compta amb la novetat de la incorporació d’un nou grau en Enginyeria Elèctrica i Sistemes Ferroviaris, que impartirà la UPC el curs 2024-2025. La nova titulació es podrà cursar a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) de la UPC, al campus de Vilanova.

El grau tindrà 240 crèdits ECTS (quatre cursos de durada) i proporcionarà una formació específica en el camp de l’enginyeria elèctrica, amb èmfasi en els sistemes ferroviaris, tant pel que fa al component industrial com en l’àmbit del desenvolupament de projectes i la innovació tecnològica. El nou grau permetrà, doncs, la creació d’un perfil professional únic, que podrà donar millor resposta a les demandes del sector industrial i tecnològic, específicament les dedicades al sector de la mobilitat ferroviària.

Més informació
Els usuaris de Renfe poden adquirir els abonaments gratuïts dels serveis de Rodalies de Catalunya
Renfe nomena Antonio Carmona com a nou director de Rodalies
Renfe i Acció proposen solucions quàntiques per "transformar" la mobilitat
Avui et destaquem
El més llegit