Royal Caribbean s'estrena el 2020 al Port de Tarragona

La companyia desembarcarà a la ciutat romana amb cinc escales i una previsió de portar-hi 21.000 passatgers

El Port de Tarragona presenta l'arribada de Royal Caribbean | ACN El Port de Tarragona presenta l'arribada de Royal Caribbean | ACN

Royal Caribbean, la segona empresa de creuers més gran del món, desembarcarà per primera vegada a Tarragona el 2020. Ho farà amb cinc escales i amb una previsió de portar 21.000 passatgers. En termes globals, el Port de Tarragona espera una reducció del nombre vaixells i creueristes per l’any vinent a causa de les obres d’ampliació del moll on s’aturen les naus, després que aquest 2019 hagi batut els seus rècords històrics. Per la infraestructura hi han passat 127.295 turistes, prop d’un 30% més que el 2018, repartits en 62 creuers, cinc més que l’any anterior. El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, s’ha mostrat molt satisfet per haver superat les expectatives i ha apuntat que la destinació cada cop està més consolidada.

Més info: El port de Tarragona torna a créixer en transport de mercaderies al setembre

Les xifres calculades per Royal Caribbean suposarien aproximadament el 20% del volum total de creueristes que arribarien a Tarragona, estimats en 102.000. La companyia nordamericana farà escala a Tarragona dins de les seves rutes de 7 i 14 dies dels creuers que passen per les Canàries, illes gregues i Venècia, entre altres. Per Cruset “és il·lusionant” que una empresa d’aquestes dimensions aposti per la infraestructura i ho faci “amb visió de futur”. El president ha posat en valor que la intenció de la companyia és fer un projecte a uns quants anys vista.

A més, ha explicat que està tenint un efecte multiplicador, ja que des que s’ha sabut el desembarcament de Royal Caribbean, empreses amb les quals fins ara el Port de Tarragona tenia problemes per negociar, ara s’interessen per la destinació. Des del port han calculat que l’impacte econòmic directe de l’arribada de la companyia serà d’uns 2,3 milions d’euros.

Més informació
El Port de Tarragona mou 2,45 milions de tones el juliol
El Port de Tarragona estrena una nova zona de recepció de creueristes
El Port de Tarragona es consolida amb 32,4 milions de tones el 2018
Avui et destaquem
El més llegit