Augmenta un 20% el nombre d'startups a Tarragona

Les 45 empreses emergents centren la seva activitat en àmbits com la salut o els serveis empresarials i ocupen 460 persones

Imatge general de Tarragona | iStock Imatge general de Tarragona | iStock

La zona del Camp de Tarragona ha registrat un creixement del 29% en el nombre d’startups. Segons dades de la Generalitat, les 45 empreses emergents del territori centren la seva activitat, principalment, en àmbits com la salut, els serveis empresarials i el contingut digital.

El conjunt d’aquests negocis, vinculats també al comerç electrònic i l’alimentació, generen 460 llocs de treball. Una xifra que representa un increment d’un 92% respecte dels balanços del 2021. Actualment, a la ciutat de Tarragona i el seu entorn més pròxim hi ha 1.631 firmes exportadores. 

Uns moviments dirigits, en gran part, als mercats de França, Alemanya, Estats Units, Itàlia i Bèlgica. Els productes amb major demanda són d’automoció, sector químic, plàstic, alimentació, logística de mercaderies i packaging

“Les dades confirmen el potencial del teixit productiu del Camp de Tarragona per impulsar el procés de transformació a tot el país”, planteja Roger Torrent. En aquest sentit, el conseller d’Empresa i Treball afegeix que “l’alt pes industrial visibilitza la situació logística estratègica i el lideratge del Port de Tarragona”.

La publicació de les xifres de Tarragona arriba pocs dies després que ACCIÓ hagi anunciat una inversió de 200 milions d’euros (+22%) per promoure ajuts i mecanismes d’internacionalització de les empreses catalanes. Des de la creació de l’agència, aquesta ha captat 4.500 milions d’euros d’inversió estrangera. 

Més informació
El Port de Tarragona augmenta un 22% el seu tràfic marítim
El Port de Tarragona tanca 2022 amb 64 MEUR en ingressos
Florette amplia el centre de Terres de l'Ebre després d'invertir 15 MEUR
Avui et destaquem
El més llegit