• Territori
  • Tres restaurants i una escola, guardonats en els Premis de la Gastronomia del Garraf

Tres restaurants i una escola, guardonats en els Premis de la Gastronomia del Garraf

La gala celebrada a Finca Mas Solers ha reconegut La Nova Premsa, Fragata i El Dinou com a referents gastronòmics del Garraf, al costat de l’Escola d’Hostaleria de Sitges

Foto de família dels protagonistes de La Nit del Garraf | Cedida
Foto de família dels protagonistes de La Nit del Garraf | Cedida
Redacció VIA Empresa
Penedès-Garraf
28 d'Octubre de 2025 - 09:23

La Nova Premsa (Sant Pere de Ribes), Fragata (Sitges) i El Dinou (Vilanova i la Geltrú) han estat els tres establiments guardonats en la primera edició dels Premis de la Gastronomia del Garraf, uns reconeixements que neixen amb la voluntat de fer valdre la creativitat, la trajectòria i el compromís amb el territori de la restauració local. El palmarès s’ha completat amb l’Escola d’Hostaleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, reconeguda per la seva tasca formativa i de divulgació culinària.

 

La Nit del Garraf ha reunit prop de 200 comensals i una àmplia representació institucional i empresarial del sector

Els guardons s’han lliurat en el marc de La Nit del Garraf, una gala gastronòmica celebrada dijous passat a Finca Mas Solers, que ha reunit prop de 200 comensals i una àmplia representació institucional i empresarial del sector. La Nova Premsa ha estat reconeguda per la seva aposta innovadora, que alhora manté viva la tradició del local situat al nucli de Ribes. En paral·lel, el restaurant Fragata ha destacat per la millora continuada i la proposta creativa de la seva carta. Finalment, El Dinou ha estat premiat per una trajectòria consolidada, basada en una cuina de temporada i productes de proximitat.

Formació i territori: el valor de l’Escola d’Hostaleria

L’Institut Joan Ramon Benaprès ha rebut una menció especial pels seus cicles formatius en hostaleria, que combinen tècnica, arts culinàries i arrelament al territori. El jurat ha valorat especialment la seva capacitat de formar talent local i preservar la tradició gastronòmica del Garraf.

 

La Nit del Garraf ha comptat amb la participació de diversos restaurants de la zona -La Terraza del Factor, El Peixet, Pícnic, l’Hostal de les Piques, entre d’altres- i amb propostes singulars com el ranxo mariner de Vadó Pons o el foie gras de Greco. Els Vins del Massís del Garraf han estat els grans protagonistes del maridatge, amb cinc cellers ambaixadors: Vega de Ribes, Torre del Veguer, Puig-Batet, Can Ràfols dels Caus i Finca Viladellops. El cava Perelada ha completat el menú enogastronòmic de cinc plats i postres.

Complicitat institucional i suport empresarial

L’esdeveniment ha comptat amb la presència de les alcaldesses de Sant Pere de Ribes, Canyelles i Olivella; l’alcalde de Vilanova i la Geltrú; el regidor de Turisme de Sitges; i les regidores de Promoció Econòmica de Sant Pere de Ribes i Vilanova. El Consell Comarcal del Garraf hi ha estat representat pel president i la vicepresidenta d’Estratègia.

L’Institut Joan Ramon Benaprès ha rebut una menció especial pels seus cicles formatius en hostaleria, que combinen tècnica, arts culinàries i arrelament al territori

La producció de la gala ha estat possible gràcies al suport dels ajuntaments de Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú, l’Agència Node Garraf, el patrocini d’Alvilardan, Autocam, Citix World i Vilanova Park, i la col·laboració de Finca Mas Solers, la Confraria de Pescadors de Vilanova, Olivé-Rueda, Coca-Cola i l’Escola d’Hostaleria de Sitges.