Una videotrucada per l'ocupació de Barcelona

Barcelona reuneix els sectors ocupacionals de la ciutat per impulsar noves línies prioritàries davant l’impacte de la Covid-19

La reunió dels agents per l'ocupació de Barcelona | Cedida La reunió dels agents per l'ocupació de Barcelona | Cedida

Aquest dilluns ha tingut lloc la Comissió Permanent de l’Estratègia per l’Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, amb Barcelona Activa i una vintena d’entitats i associacions professionals, membres de la Comissió, per desgranar quines seran les prioritats i actuacions en l’àmbit de l’ocupació i el treball a la ciutat. La taula, en format videoconferència, ha estat presidida per la Comissionada de Promoció de l’Ocupació i Polítiques contra la Precarietat, Raquel Gil, acompanyada pel Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària, Àlvaro Porro. 

En la trobada Gil ha assenyalat que s’estan duent a terme tots els esforços i reajustant els recursos municipals per acompanyar la ciutadania en moments complexos d’inestabilitat econòmica. Aquest Pla d’Impuls per l’Ocupació s’emmarca en el Centre de Reconstrucció Econòmica (CECORE), creat per alleugerir els efectes de la crisi a persones i empreses de la ciutat.

Amb aquesta col·laboració públic-privada, els agents econòmics i socials en sectors ocupacionals han rebut una proposta per dinamitzar tots els sectors que podran donar resposta de manera més ràpida a les necessitats de gran part de la ciutadania que ha quedat en situació de vulnerabilitat, o està afectada per ERTO, o altres situacions de precarietat. Per això, s’han disposat a treballar conjuntament per recuperar el teixit productiu, incloure sectors estratègics per aportar més ocupació, i reactivar el mercat laboral amb garanties de qualitat i solidesa.

Entre els membres participants de la Comissió, hi havia CCOO, UGT, Foment del Treball, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Fundació BCN FP, Consorci de l’Educació de Barcelona, la Taula del Tercer Sector, Federació d’Empreses d’Inserció de Catalunya (FEICAT), Consell Econòmic i Social de Barcelona, i àrees municipals de Joventut i perspectiva de gènere de l’Ajuntament.

Més informació
Collboni: "L'objectiu és aixecar persianes"
Barcelona ajudarà els autònoms amb 300 euros
Avui et destaquem
El més llegit