Chalito: els reis de les milaneses a Barcelona

La cadena ofereix fórmules infinites per gaudir del plat de moda a la ciutat comtal: les milaneses

A Chalito s'elaboren i serveixen més de 30.000 milaneses al mes | Cedida A Chalito s'elaboren i serveixen més de 30.000 milaneses al mes | Cedida

A Chalito s'elaboren i serveixen més de 30.000 milaneses al mes i això són 1.000 milaneses cada dia. Amb pollastre o la tradicional de vedella (o amb base d'albergínia per a les opcions veganes), les milaneses –un filet de carn empanat– són les reines del menjar ràpid argentí i s'han guanyat un lloc entre els restaurants de Barcelona. És fàcil entendre el perquè: es converteixen en un plat únic contundent que, ben fet, és una opció a què acostar-se en dies de molta gana si busquem les tres B: bo, bonic i barat.

Les milaneses marquen tendència a Barcelona

Amb locals repartits per la ciutat de Barcelona, ​​la història d'aquesta cadena popular es remunta a la guingueta homònima de Castelldefels. Va ser el primer de la saga, ja fa cinc anys, i el seu èxit va propiciar la seva expansió a la capital catalana. I és que les milaneses estan de moda a Barcelona i, entre els seus amants, el grup Chalito és el més conegut: “El nostre secret és el domini de l'art de l'elaboració d'aquesta senzilla recepta, que requereix mestratge en la preparació diàriament i amb un procés d'elaboració 100% artesà i casolà. Triem carn i ingredients de qualitat, fem el tall a ganivet una a una i trobem la textura, arrebossat i fregits finals”, assenyalen des del grup.

A Chalito s'elaboren i serveixen més de 30.000 milaneses al mes i això són 1.000 milaneses cada dia

També ajuda a fer atractiva la seva oferta el fet que hi hagi fins a 12 combinacions diferents de milaneses amb toppings a la carta i que donin l'opció de fer-la fins i tot al gust. Les serveixen amb dos ous fregits (a cavall); amb crema de rocafort i xampinyons; amb tomàquet, ruca, mozzarella, parmesà i pernil salat; amb sobrassada, mozzarella, formatge de Maó i mel; amb provolone i salsa criolla, per citar només algunes opcions. Totes les combinacions de milaneses es poden acompanyar amb guarnicions, com ara patates fregides casolanes, patates rostides, arròs amb un toc de parmesà o amanida. “La milanesa a cavall i la mexicana, amb natxos al damunt, estan entre les més demandades”, detallen fonts del grup.

Disposen, a més, d'entrants com uns natxos amb pico de gallo i formatge crema o una provoleta especial amb pebrots, xampinyons i ou ferrat. També, d'un apartat de milaneses al pa, com uns entrepans que donen el seu merescut protagonisme a la recepta d’empanada i que són una autèntica bomba. Ni les empanades argentines, ni les rosques farcides per compartir fallen a la carta. Finalment, ofereixen un bon grapat de pastissos al tall per arrodonir l’àpat calòric entre els quals destaquen el pastís de formatge i el pa de pessic de vainilla amb dolç de llet i préssec, nata muntada i merenga cruixent.

Chalito ofrece hasta 12 combinaciones diferentes de milanesas con 'toppings' a la carta | Cedida
Chalito ofereix fins a 12 combinacions diferents de milaneses amb 'toppings' a la carta | Cedida

El delivery, un 30% de les vendes del grup

Les dades de vendes totals del Grupo Chalito del primer semestre d'aquest 2023, en un moment en què, a més, no han parat de créixer, ja assenyalen que el 30% ve per la comanda a domicili. “Glovo ha estat un gran partner des del començament de la nostra col·laboració. Han entès a la perfecció el nostre model de creixement responsable. Han sabut acompanyar-nos en el nostre objectiu que hi hagi moltes milaneses de qualitat òptima a la casa dels nostres clients. Això ha provocat fidelització i, a conseqüència, un augment de volum. Mai no hem entrat en el joc de realitzar ofertes agressives i basades en descomptes. Una tècnica en què a Chalito mai no hem confiat”, assegura Juan Manuel Lema, copropietari del Grupo Chalito.

El 30% de les vendes de Chalito són comandes a domicili

La marca ja preveu noves obertures com a part del procés d'expansió traçat per aquest any i el següent. Sempre, seguint la seva norma d'atreure clientela amb un equip jove, proper, i un interiorisme amb caràcter, acollidor i còmode, on doni gust menjar de manera tan bona e informal com contundent.

Chalito 

  • Rambla de Catalunya, 12, 08007 Barcelona - obert cada dia de l'any, d'11 h a 1 h
  • Collblanc, carrer de Vaquer, 08903 Barcelona - obert cada dia de l'any, de 12 h a 00 h. 
  • Via Augusta, 65, 08006 Barcelona - obert cada dia de l'any de 12 h a 22.30 h.
  • Centre comercial La Maquinista - carrer de São Paulo, 13, 08030 Barcelona - obert cada dia de l'any de 12 h a 00 h. 

Preu mig: 15 euros

Més informació
Nous restaurants a Barcelona per gaudir al setembre (per a totes les butxaques)
La Dama Restaurant, un elegant apartament secret sobre l'enrenou de la Diagonal
Rabbit's Bar, una nova barra vintage a Barcelona
Avui et destaquem
El més llegit