• Afterwork
  • Eldemar: els germans Torres estrenen restaurant al renovat Port Olímpic de Barcelona

Eldemar: els germans Torres estrenen restaurant al renovat Port Olímpic de Barcelona

En aliança amb Pantea Group, els xefs catalans inauguren aquest espai nou al Balcó Gastronòmic

Els xefs catalans Sergio i Javier Torres | Cedida
Els xefs catalans Sergio i Javier Torres | Cedida
Lourdes López | VIA Empresa
Periodista experta en gastronomia
Barcelona
12 d'Octubre de 2024

El restaurant Eldemar és el nou projecte dels germansTorresSergio i Javier– al també renovat Port Olímpic de Barcelona. Un espai que Barcelona ja esperava fa uns mesos i que s'inaugurava el mes de juliol passat, després de quatre anys d'obres i coincidint amb la benvinguda a la Copa Amèrica de vela. Tot i això, l'obertura de la seva zona de restauració s'ha fet esperar i va quallant a poc a poc. Primer, van ser les inauguracions dels restaurants Vraba i FamiliaNuri, a les quals es va sumar el nou restaurant del grup basc Sagardi.

 

Ara, toca pujar el nivell gastronòmic i, a l'oferta de restauració ja en marxa, s'hi sumen dos nous restaurants inaugurats aquesta primera setmana d'octubre i la darrera de setembre. Es tracta del segon local dels xefs de CocinaHermanosTorres, i una aposta per la cuina local i sana sota el segell Superlocal.

Restaurant Eldelmar, els Germans Torres miren al mar

El projecte aspira a homenatjar els ingredients i els sabors frescos de la Mediterrània | Cedida
El projecte aspira a homenatjar els ingredients i els sabors frescos de la Mediterrània | Cedida

Sergio i Javier han posat molta il·lusió en aquest projecte que, com el seu nom evoca, aspira a homenatjar els ingredients i els sabors frescos de la Mediterrània. El restaurant està situat en un balcó que mira al mar. Es tracta d'un local on els estrellats xefs catalans —obtingueren les cobejades tres estrelles Michelin a la gala del 2023— s'han aliat amb el GrupPantea per —en les seves paraules— “capturar l'essència de la Mediterrània”. 

 

“L'aliança amb els Torres va néixer després de ser clients habituals del seu restaurant", explica PanteaPishkoohani, CEO de Pantea Group, qui afegeix que "admiràvem no només la seva habilitat culinària, sinó també el seu respecte pels ingredients i el seu enfocament en la tradició mediterrània”. “Quan es va presentar l'oportunitat d'obrir un nou restaurant al Port Olímpic, sabíem que el Sergio i el Javier eren els socis perfectes per portar aquest projecte a un altre nivell, amb la seva personalitat i el seu toc”, diu RamónRodríguez, també CEO del grup de restauració.

Es tracta d'una cuina senzilla, enfocada per oferir menjar tot el dia i adreçada a un segment ampli

A la carta, una mica de reflexió i tècnica, però, alhora, intervenció mínima a cada plat. Una cuina senzilla, enfocada per oferir menjar tot el dia i adreçada a un segment ampli. Abreboques com les gildes -anxova doble 00 i seitó càntabre acompanyats de piparra, oliva farcida i tomàquet semi sec confitat- o la picanya de rossa gallega, madurada 90 dies, amb oli d'oliva verge extra acompanyats amb coca de vidre; un raw bar amb opció de caviar oscietra —ostres naturals, adobades, tàrtar de llobarro o gambó— i els clàssics platets: musclos bouchot, braves i croquetes o russa... 

Després del peatge d'amanides clàssiques, una selecció d'arrossos i rossejat de fideus “a la llauna”: amb llobarro salvatge Aquanària —els cuiners són des de fa anys imatge de la marca canària— i allioli d'all negre de Las Pedroñeras; arròs mantegat de verdures i bolets de temporada o al gust, directament amb producte de la llotja. A la selecció no hi falten els canelons de l’àvia Catalina, el motiu pel qual aquest parell de xefs bessons van decidir dedicar-se un dia a la seva tendra infància a la cuina; un plat que els ha acompanyat tots aquests anys.

La pesca del dia hi juga un paper important. Trobem plats com el llobarro salvatge a la sal d'herbes (25,5 euros), amb albergínia rostida i meunière cítrica, llom de bacallà extra (31 euros) cuit al punt en brou curt, amb pil-pil, pebrot del piquillo confitat i mongetes de Santa Pau o suquet de rap i calamar (35 euros), entre d'altres. Entre les carns, la costella de xai (46 euros) de la seva finca d'Extremadura, cuinada a baixa temperatura i marcada a la brasa amb patates forneres i herbes provençals o una cheeseburger de wagyu (200 grams) a la brasa (29,5 euros) en pa brioix amb patates cruixents per a una opció més informal.

400 referències víniques

Els vins del nou Eldelmar han estat seleccionats pel sommelier XaviNolla; de vins reconeguts mundialment, a petites referències de petits productors de 20 països. Això així, totes unides pel nexe comú del mar. “Els vespres són una de les apostes que ens fa més il·lusió”, coincideixen Sergio i Javier Torres. Eldelmar es presta a un capvespre únic mirant el Port Olímpic, “amb combinats, snacks i platerets davant d'una acollidora xemeneia”, conclouen.

Germans Torres: “Els vespres són una de les apostes que ens fa més il·lusió”

I és que el Moll de Mestral, que abans tenia terrasses i locals nocturns, s'ha transformat en una plaça de més de 8.000 metres quadrats molt gaudible a qualsevol hora. Entre els restaurants i espais gastronòmics que han obert aquí les seves noves sucursals hi ha —a més dels esmentats més amunt—: El Tribut, El Cranc Boig, Platets, Casa Carmen, Faborit, Esferic i Les Muns. I això, de moment. 

Eldelmar - Germans Torres

Preu mitjà: 60 euros

Direcció: Balcó Gastronòmic, Local 3

Port del Gregal, 18, Sant Martí, 08005 Barcelona