Grosso Napoletano inaugura el seu segon local a Barcelona

L'empresa consolida amb aquesta obertura la seva presència a la capital catalana

El nou Grosso Napoletano del Passeig de Sant Joan, el segon a Barcelona | Cedida El nou Grosso Napoletano del Passeig de Sant Joan, el segon a Barcelona | Cedida

Van arribar a Barcelona en 2021, en plena pandèmia, amb una obertura sonada al carrer Casanova, 209. Sis mesos després, en plena època nadalenca, la popular cadena de pizzeries artesanals ha obert un segon establiment a la capital catalana, al Passeig de Sant Joan número 25, en ple Eixample. Grosso Napoletano és l'única cadena de pizzeria artesanal espanyola en el top 10 d'aquesta categoria segons el rànquing internacional anual 50 Top Pizza. Hi havia molts admiradors de la marca afilant el tallapizzes.

El projecte, que té ànima madrilenya i va néixer el 2017 amb el 100% de capital espanyol, està liderat per dos joves emprenedors: Hugo Rodríguez de Prada i Jorge Blas. Junts han aconseguit posicionar-se com a líders en el seu segment gràcies a una fórmula senzilla que ofereix una experiència gastronòmica de qualitat, a un preu assequible i en un entorn funcional però agradable: "La intenció que tenim és la de continuar creixent i obrir nous locals a diferents localitzacions a Espanya per aconseguir acostar la pizza napolitana a cada vegada més persones", comenta Rodríguez de Prada.

Rodríguez de Prada: "La intenció és continuar creixent i obrir nous locals a diferents localitzacions a Espanya per acostar la pizza napolitana a cada vegada més persones"

Van modelar el seu primer local al madrileny carrer Engracia, una plaça que seria la mida per les 12 pizzeries que el grup té actualment a la capital espanyola (una dedicada al menjar 100% sense gluten, i una dedicada al delivery), les dues de Barcelona, la de València i la de Saragossa. En total, 16 restaurants on enarboren com a estendard la pizza a l'estil napoletano, això és: bord alveolat (amb una doble fermentació d'almenys 48 hores), massa extremadament fina al centre cuita al forn de llenya amb ingredients que van variant segons les estacions i punts de cocció diferents per a cada producte. Tots (entre ells, el canònic granna padano, el pecorino, els tomàquets San Marzano, l'oli d'oliva verge, la farina mòlta en molí de pedra o la mozzarella de búfala) s'importen dues vegades a la setmana des d'Itàlia.

Al nou local de Passeig de Sant Joan, un imponent forn de pedra mana (és així en tots els emplaçaments), en un interior que segueix aquesta estètica industrial novaiorquesa que trobem en molts interiorismes. Cada matí, els pizzaioli l'encenen puntualment per arribar a la temperatura òptima de treball, que són 500 graus. És una figura important per aquest tipus d'establiments que s'encarreguen de la formació d'aquests artesans de l'art en el pastat i tracte de les masses, un ofici que va ser declarat Patrimoni Intangible de la Humanitat de la UNESCO el 2017.

La nova obertura, a pocs metres del Parc de la Ciutadella, confirma l'aposta del grup per seguir el pla d'expansió marcat per la cadena pizzera. "Significa la nostra consolidació a la capital catalana. També suposa un pas més per avançar en el nostre pla d'expansió nacional que agafarà velocitat el 2022. Hem reforçat amb peces clau l'equip de Grosso Napoletano i estem treballant molt intensament per consolidar el model de cara a poder acostar l'autèntica pizza napolitana a les principals ciutats d'Espanya", explica Bruno González Calvo, partner i director general de Grosso Napoletano. "Són 150mde local amb un aforament total de 82 persones. La plantilla, de moment són 12 persones que se sumen a les 230 que ja té contractades el grup".

Més informació
Gala, un somni dalinià en ple Eixample: amb cavallets i tarotista
Quatre restaurants de Barcelona per començar l'any en mode 'healthy'
Ikoya Izakaya; Sagardi s'alia amb Hideki Matsuhisa per obrir el seu primer japonès
Avui et destaquem
El més llegit