365 claus per al capitalista despietat

El llibre 'Manual de codícia' recopila les reflexionis capitalistes i sense escrúpols d'Hammer Clume, l'alter ego a Twitter de l'actor Brontis Jodorowsky

Manual de Codicia Manual de Codicia

Fa uns anys, en plena crisi mundial, l'actor Brontis Jodorowsky va buscar posar en evidència l'absurd de cert pensament econòmic, empresarial i financer, exclusivament enfocat en el guany sense límit. Per a això va crear un personatge fictici anomenat Hammer Clume, que se suposa que és un fervent capitalista sense escrúpols i suposat autor d'un bestseller titulat A time for global Money.

Participa: Sortegem el llibre 'Manual de codicia'

El compte d'Hammer a Twitter va començar a omplir-se de frases suposadament extretes del llibre, i aviat va tenir més de 21.000 seguidors. Va resultar que molta gent va ser sensible al to amb el qual s'abordaven certes realitats que ens envolten. Aquesta és la primera cita que va fer:

 

Òbviament, a partir d'aquest moment, la seva popularitat va créixer. Però també les respostes de tots els seus seguidors, a qui l'actor volia fer reflexionar sobre el món capitalista. Molts dels seus followers van demanar al cap del temps un llibre que recopilés les frases cèlebres de l'autor fictici. I llavors va néixer Manual de codícia (Empresa Activa), un llibre amb "365 claus per al capitalista despietat".

L'autor -real- desplega en aquest llibre el seu domini de la sàtira, l'humor i l'elegància per confrontar-nos amb l'absurd d'una forma de vida on allò material, l'acumulació sense límit i la cerca del tenir en lloc de ser es converteixen en el centre de l'experiència humana.

 

 

A través d'Hammer Clume, Jodorowsky posa en evidència l'absència d'ètica, de felicitat i la subsistència de l'ésser en un món dominat pel material. Organitzat per temes -diners, màrqueting, venda, empresa i economia política-, l'actor presenta un aforisme ultraneoliberal per a cada dia de l'any. Una reflexió per delectar-se diàriament durant un any.

Més informació
Un lideratge diferent
Economia en 200 conceptes i 5 minuts
Del ctrl+z a regar les plantes: tecnologia per a tot
Avui et destaquem
El més llegit