10 propostes per a Cap d'Any

Sopars íntims a l'Eixample, hotels rurals, amb encant i festes boges a l'estil Studio 54

El Claris Hotel & Spa El Claris Hotel & Spa

Arriba la nit més màgica de l'any i cal celebrar-ho amb magnificència. Podem elaborar a casa un menú casolà, però també sortir a sopar fora i buscar un menú a l'alçada de l'última nit de l'any. Si preferiu aquesta segona opció, heus aquí una selecció de restaurants on encara queden places:

Isabella's – Menú Nit de cap d'any (120€/persona)

Clàssic de la cucina italiana a la zona alta de Barcelona, Isabella's ofereix un menú de Cap d'Any que transgredeix la culinària del país de la bota. Amb pernil Ibèric 5 jotes i steak tartar, entre els entrants, el menú es corona amb la seva clàssica tagliata de rellom de vedella al romaní entre els segons. Torrons, neulas, celler i raïms inclosos.

Koh-Ndal – Menú Nit de cap d'any (90€/persona)

Sense deixar la zona alta de la ciutat, aquest thai bistró que pren nom de la diminuta illa de Koh, porta l'street food tailandès al concepte "Cap d'Any". Com es fa això? Racions petites per compartir al centre de la taula amb fins a set elaboracions diferents. Entre elles, el puk hao d'ànec rostit, cacauets, llima, castanya d'aigua, lichi i salsa tamarindo o el medalló de cuixa de xai en curri massaman, tirabeques, mazorquita de blat de moro, ametlles i arròs gessamí. Aigua i begudes, incloses. Fins a les 2 de la matinada, barra de coctelería.

Mediterráneamente

Última nit, a l'estil de Studio 54 - (240€/persona)

Recordeu la pel·lícula de Ryan Phillippe i Neve Campbell? Res a envejar el que ofereix el Cabaret de The Barcelona Edition per donar la benvinguda al 2020. Per a aquells que busquen un esdeveniment amb glamour per rebre l'any i un club clandestí situat en un exclusiu espai subterrani, aquesta és la vostra opció. La vetllada, inspirada en el mític club de Nova York i el cofundador del qual és també el creador d'Edition Hotels, Ian Schrager, serà una oda a l'hedonisme, a la música dels 70 i a les festes que gaudien Warhol, Donna Summer, Jagger, Calvin Klein o Elisabeth Taylor entre altres assidus de l'original local.

Liza Minnelli en Estudio 54

Liza Minnelli a Studio 54

El sopar comença amb una selecció de mariscs (ostra en panna cotta de crema agra caviar amb brioix torrat i mantega, llamàntol amb holandesa de safrà, gamba vermella a la graella…) i altres plats festius com el be rostit. Vins i aigua inclosos, a més de les 12 raïms i el cotilló

El Principal, cuina mediterrània i sabors de mercat (145€/persona)

La nit de Cap d'Any tradicionalista és el leit motiv del menú de Cap d'Any que ha preparat el restaurant El Principal de la mà del xef Joan Ferré. El popular restaurant del carrer Provença ha presentat un menú amb sis plats que combinen sabors mediterranis, contemporanis i de cuina catalana de mercat. El mar protagonitza els entrants i primers (llamàntol, patata, oli de picada i salsa coral, tartar de gamba vermella, porros i curri i eriçó de mar, ou i caviar).

El mar protagoniza los entrantes y primeros de El Principal

El mar protagonitza els entrants i primers del Principal

La part central del menú descansa sobre productes terra endins (foie gras amb ceba confitada i costillar de be amb verdures) i la xocolata brilla com a colofó de la vetllada que inclou cotilló, torrons, els tradicionals raïms de la sort i un dj que convertirà l'últim sopar del 2019 en la primera festa del 2020.

Un dels plans habituals entre parelles és escapar-se a un hotel: sopar, habitació, cotilló i intimitat inclosos.

Al mar o a la muntanya

Amb encant rural (695€/dues persones)

Imagineu un Cap d'Any en una masia del S. XVI amb grans murs de pedra, situada en un entorn rural (i 50.000 metres quadrats i amb piscina) ple d'encant? A l'hotel rural Mes Rabiol de Peratallada aposten, a més, per la sostenibilitat —de les amenities al mobiliari, del rebost a les activitats—. No falta la cuina casolana. De la mà de Gloria, la propietària, podreu sopar a cos de rei i allotjar-vos en una de les seves vuit habitacions suite. Al matí, podreu provar productes autòctons de l'Empordà en un magnífic desdejuni buffet. A Cap d'Any, habitació superior deluxe amb sopar, beguda inclosa i cotilló.

Al costat del mar en un hotel Aduls Only (454€/dues persones, dues nits)

Si et ve de gust començar l'any al costat del mar, però vols fer-ho en una destinació urbana, l'hotel només per a adults Occidental Atenea Mar pot ser la teva opció. Si el visites per Nadal, no et perdis el seu bufet fred i calent amb especialitats tradicionals –canelones, carrilada ibèrica rostida en dues coccions amb cremós de patata a la tòfona blanca-.

Una habitación del Occidental Atenea Mar

Una habitació de l'Occidental Atenea Mar

En el seu sopar de gala de Cap d'Any us serviran petxina de pelegrí caramelizada amb taronja confitada, mini carpaccio de bou amb aroma de tòfona blanca i arròs cruixent de parmesà o medallons de rellom de bou amb foie caramelitzat, cremós de boniato amb sakura i cruixent de pipa. Habitació doble amb desdejuni des de 162 euros la nit en Nit de Cap d'Any —estada mínima dues nits-— (sopar de gala 65 euros per persona).

El Claris Hotel & Spa (275€/persona)

Situat a l'espectacular Palau Vedruna de Barcelona, La terrassa del Claris, comandada pel xef estavella Michelin Aurelio Morales, al costat de la seva mà dreta Daniel Hernández, ha preparat un menú amb plats que exploren gastronòmicament diferents territoris del país agafant els seus millors productes per portar-los a l'excel·lència. Entre ells, la cococha amb medul·la i caviar o el rulo d'angules a la donostiarra i la zamburiña marinada.

El Claris Hotel & Spa

El Claris Hotel & Spa

El menú de Nit de Cap d'Any es completa amb tres plats principals -el llamàntol, blat de moro i bimi; el turbot, cranc real i crema de coliflor a la brasa i curri; i la presa de vaca madurada, crema d'amanita cesària i formatge parmesà-, i s'acaba amb una tatin de poma i gelat de canyella i dolços nadalencs. Si us voleu quedar a dormir, l'hotel disposa de paquets de sopar i estada.

Més informació
Menús de Nadal per a totes les butxaques
Bubó es passa de les postres a les tapes
Chef's Table Andorra: ostres, carns i vins entre les neus
Avui et destaquem
El més llegit