Menús de Nadal per a totes les butxaques

Els àpats per Nadal se'ns han complicat, la bona notícia és que el ventall de possibilitats culinàries de Barcelona frega l'infinit

El terrat del Palace obre per Nadal | Cedida El terrat del Palace obre per Nadal | Cedida

Nadal se'ns ha complicat. La bona notícia és que el ventall de possibilitats culinàries de Barcelona frega l'infinit. Així que per entaular-nos de la forma més tradicional o mirant cap a la cuina i cultura d'altres països no necessitem esclavitzar-nos a la cuina. En aquest article fem un recull de menús nadalencs per gaudir i adaptats a totes les butxaques, amb toc balinès, israelià, tradicional, de luxe, al costat del mar o de tapes per compartir entre 28 i 139 euros.

Nadal de tapes o a Àsia

En poc temps ens hem acostumat als restaurants panasiàtics; aquells que ofereixen tota mena de cuines del Sud-est riques en sabors i d'exòtiques presentacions. Una de les referències a Barcelona és Boa-Bao. Les seves receptes més festives aquests dies vénen de la mà del xef balinès Nyoman Wijana. Entrants com els dim sum de vieira i salsa jiaozi o la Calon Sapi, una sopa de carn típica d'Indonèsia, també segons com el Khao Pad Tom Yam Talay, arròs fregit tailandès amb marisc, i el donburi de Wagyu, ponzu, bolets eryngii cruixents i ou de guatlla; ambdues opcions ideals per experimentar amb sabors únics barrejats a la perfecció. Vuit plats especials de Nadal més postres (de 6,50 a 24,50 euros) per triar un menú a la teva mida. El restaurant barcelonès també potencia la seva secció de cocteleria liderada per André Reis (ex Bobby Gin amb Alberto Pizarro i Soho House Barcelona), i obre el bar els caps de setmana fins a les 2:30 h.

Boa Bao. Plaça del Dr. Letamendi, 1, Barcelona.

Les tapes semblen relegades a moments de vermut i diumenge. Però Nadal està canviant i les tapes nadalenques també són benvingudes. Són molts els restaurants que no volen quedar-se al marge d'aquestes festes i adapten la seva carta al moment festiu que toca. Braves per Nadal? És el cas de Casa Ángela. Les seves paelles i arrossos són el Sant Grial dels turistes en les intermediacions de la Sagrada Família. Per festes, han adaptat en formats diferents platets de la seva carta per compartir i per conformar menús de grup –de les braves, a l'amanida russa amb tonyina i picos de Cadis, les croquetes de galta i uns bunyols de bacallà o els populars musclos del Delta de l'Ebre a la marinera-. Per què no? Entre 28-36-44 euros per persona.

Casa Àngela

Casa Ángela. Plaça Sagrada Família 13-15, Barcelona.

Fruites i verdures de temporada, carns d'origen nacional, peix fresc i formatges artesans són la base dels sorprenents i originals plats que la Ronit imagina i prepara a Auto Rosselló durant tot l'any. Per festes, ofereix quatre possibilitats de menús de grup per adaptar-se a totes les butxaques. Dos d'ells -de 29 i 35 euros- són fórmules pensades per compartir i provar diverses de les creacions de la seva singular oferta. A més, ofereix dos menús -de 39 i 45 euros- individuals. En aquest cas, als aperitius i els platerets per compartir s'afegeix un segon a escollir. Tots els menús inclouen postres i la beguda.

Auto Rossellón. C/ Rosselló 182, Barcelona.

Amb segell tradicional

Nadal s'escriu en majúscules en llocs com el Windsor. Si cada dia rendeixen tribut a la cuina catalana, imagineu què fan per festes. Entre els plats que trobem en els seus menús de Nadal destaquen entrants com la terrina de foie d'ànec mi-cuit amb torrades de plum-cake, escudella típica amb mini carn d'olla o els tradicionals canelons de la iaia amb beixamel de tòfona negra. Entre els segons, a triar entre rap amb salsa de garotes i carabassó, el turbot amb albergínia cuita a baixa temperatura o pit de pintada al buit amb suc de rostit. Ah!, i l'espatlleta de xai de llet a les 12 hores amb parmentier.

Windsor. 89  euros per persona. C / Còrsega, 286, Barcelona.

Al Negresco -a l'interior de l'hotel homònim de la cadena catalana Princess-, el xef Jon Garcia ha elaborat menús festius seguint la línia dels plats tradicionals i ajustant preus tenint cura de la matèria primera durant tot el procés d'elaboració perquè el resultat final acontenti. El seu menú de Nadal (de 13 a 15 h) consta d'aperitius com una delicada mousse de guaiaba i formatge de cabra amb crumblé de nous de pecan i emulsió de coriandre o el clàssic tàrtar de salmó fumat amb crema tàrtara, cruixent de sèsam torrat i aire de fonoll. La tradicional sopa de galets se serveix a tota la taula i, entre els principals, la suprema de llobarro a la planxa amb trinxat de patata violeta o la terrina de xai confitat.

Negresco

Negresco. 45 euros per persona. C / Roger de Llúria 16-18, Barcelona.

Nadal de luxe

Si sou dels que llanceu la casa per la finestra, el Mandarin Oriental i El Palace us reclamen a taula pel dia de Nadal. Podreu quedar-vos a dormir a l'hotel per, l'endemà, repetir o canviar de restaurant i celebrar el Dia de Nadal. Al primer cas, Balam s'haurà despertat aviat per tenir a punt un menú que comença amb un foie trufat i va pujant en intensitat, naturalment amb escudella vestida de Nadal, a més de terrines de peix de roca; gambes i carxofes; vieires sobre Rosti de patates; llobarros cítrics; i la clàssica pintada sencera farcida a la catalana. El Nadal ens convida a compartir sentiments i també gastronomia i un hotel de luxe no sembla una idea dolenta. Tampoc faltarà l'escudella al menú del Blanc, amb els nadalencs galets i terrina de carn d'olla, a més de broquetes de vieires i vegetals, sarsueles de peix i marisc, postres nadalenques i els clàssics torrons.

Fotos nadal mandarin

Mandarin Oriental. Dinar Nadal: 139 euros begudes no incloses i 88 euros infantsde 4 a 11 anys.

En el cas d'El Palace, l'hotel de 5 estrelles culmina l'any del seu centenari amb un Nadal d'ambientació alpina. El Dia de Nadal proposa menús que el xef Daniel Padró ha dissenyat amb especial atenció a la tradició i el respecte pel producte autòcton. Després una rebuda amb nadales en viu, el Saló Gran Via obrirà les portes a les 13h per al tradicional dinar de Nadal on no falten entrants com el bombó de foie trufat i les vieires marinades i caviar Oscietra, o el caneló vegetal de cranc i alvocat. El menú es completa amb escudella, llobarro i pularda a la catalana i carxofes amb salsa perigourdine. Tot per 110 euros per persona.

El Palace

El Palace. Gran Via de les Corts Catalanes, 668, Barcelona.

Sense abandonar els hotels de luxe de la ciutat, a Oria, el Nadal també es vesteix de luxe a la taula. El menú de l'estrellat restaurant Monument by Martín Berasategui s'inicia amb un mosset cruixent de bacallà amb maionesa de camamilla i gel de yuzu. No hi falta l'escudella i el peix de llotja en crosta de pa sopako, mol·luscs en brandada i escabetx d'espinacs. Les postres són d'inspiració japonesa: te en flor quallat amb ametlla, taronja i granissat de xampany rosat acompanyat de torrons i neules per 130 euros per persona

Oria

Oria. Passeig de Gràcia, 75, Barcelona.

Nadal, a peu de platja

A Go Beach volen fer-nos gaudir de la proximitat que Barcelona té amb el mar en qualsevol data. Per a això, han dissenyat un menú inspirat en els productes locals. De primer, la clàssica amanida de brandada i escudella catalana i, de segon, pollastre DO Pota Blava del Prat rostida amb orellanes i panses. De postres, no falten el tronc de Nadal amb crumblé de xocolata i gelat de torró de Xixona i els Torrons i Neules. 50 euros per persona amb celler inclòs.

Go beach club barcelona

Go Beach Club Barcelona Restaurant: Carrer Port Esportiu, 14P, Barcelona.

Més informació
Bubó es passa de les postres a les tapes
Chef's Table Andorra: ostres, carns i vins entre les neus
La Catalista, de Linkedin als vins a copes
Avui et destaquem
El més llegit