V de Vermut: Paral·lel en vena

Amb la seva oferta de tapes i còctels amb monòlegs, música en viu i 'sets' de DJ, les tres taules de la seva terrassa estan entre les més sol·licitades

Martín Pimentel i Ritxi Naval a V de Vermut | Alex Froloff Martín Pimentel i Ritxi Naval a V de Vermut | Alex Froloff

A V de Vermut el vermut és el protagonista, és clar -30 referències en carta d'arreu d'Europa i en constant evolució són la prova fefaent-. Van baixar el rock & roll de la seva persiana (l'havien pujada l'11 de gener del 2019), i han estat dels primers locals a obrir a Sant Antoni; ho van fer durant la fase 1. "El nostre objectiu és aprofitar l'estirada de l'obertura i fidelitzar al màxim la clientela local per ser la referència principal en el nostre mercat. Per a això, hem treballat amb reserva prèvia fins fa poc, i ara seguim acceptant reserves per garantir taula i un servei de qualitat per a la gent propera. De la mateixa manera, obrirem cada dia a l'estiu per no perdre el públic casual o els pocs turistes que ens puguin visitar buscant alguna cosa similar a la nostra oferta ", detalla Martín Pimentel, soci al costat de Ritxi Naval i Javi Cadahía d'aquest xamfrà dedicat al vi especiat.

Són 70 metres escassos i, en origen, un aforament total d'unes 40 persones, entre dins i fora. De moment, les úniques tres taules de la terrassa estan més que sol·licitades. "Estem esperant la resposta d'ampliació extraordinària, i el 100% de personal [en total té tres empleats]", explica resignat Pimentel. “Durant el confinament hem mantingut la música en directe, un segell distintiu de la nostra oferta extra-gastronòmica, tots els caps de setmana del confinament, a través de les nostres xarxes, amb els nostres DJ residents". És normal que a la zona propera a la plaça d'Espanya els trobessin tant a faltar.

"Buscàvem unir la tradició del vermuteig i les tapes que tanta tirada té entre el públic local amb les possibilitats d'una oferta de cocteleria centrada en el vermut i els aperitius, amb un espai on gaudir de tots dos en qualsevol moment del dia. A més, teníem clar des del principi que volíem enfocar l'estètica i oferta cultural al llegat musical i teatral del Paral·lel, i oferir actuacions en viu, monòlegs ... ", recorda Naval al darrere de la barra que simula clarament la tramoia d'un antic teatre.

Treballen tota la gamma de glops clàssics i moderns i, a més, compten amb 16 còctels d'autor, tot i que n'incorporaran una desena més per a la nova carta

Va conèixer Pimentel a la barra del Metric Market (Diagonal, 505) cap al 2015. Tots dos ja cursaven trajectòria en diferents sectors de l'hostaleria, però va ser a partir d’aquí quan van decidir centrar-se en la cocteleria clàssica i la mixologia en general i virar cap a l’obertura d’un negoci propi. Martín va passar anys formant-se amb alguns dels millors bàrmans del món i va aterrar a l'equip de Creps al Born. Ritxi va deixar el lloc de bar manager a Metric per una estada de gairebé un any al Bobby's Free, la prestigiosa cocteleria de Dany Martín i Eric Basset a Pau Claris.

Junts s'encarreguen d'una producció coctelera en una barra que és competència directa dels glops vermuteros –Miro, Gonzalez Byass, Lustau i un llarg etcètera-. Posen la base líquida a les barreges musicals de Cadahía que, de vegades, s'anima a punxar alguna cosa -és “DJ B”, a més d'empresari-. No obstant això, són habituals noms com Luis LeNuit o Viktor Ollé i també aposten per noves professionals del sector com les locals Maria TF o Eli Kapowsky. Treballen tota la gamma de glops clàssics i moderns i, a més, compten amb 16 còctels d'autor, "tot i que en breu incorporarem entre vuit i 10 noves creacions per a la nova carta", revela Naval.

Entre la part sòlida, tapes senzilles que sempre vénen de gust: truita de patates, pernilet del bo, ensaladilla russa amb escopinyes i les braves... i, altres, més creatius: la pita de costella a baixa temperatura amb col morada té legió de fans. "Implementarem alguns productes en format take away per tenir aquest mercat obert en cas d'un possible tancament forçós per causes sanitàries en un futur pròxim", revela Pimentel. Visca l'optimisme! Molts, ens vam quedar amb la idea d'aquesta V, de victòria, per pujar les persianes i per creure que potser, no haguem de tornar a baixar-les.

V de Vermut

Carrer de Manso, 1

Tel. 931 708 096

Preu mitjà: 20-25€

Més informació
Bodega La Puntual, cinc anys de gastronomia de taverna al Born
Sis xefs que donen sabor a la quarantena
Receptaris de grans xefs per a temps de coronavirus
Avui et destaquem
El més llegit