Un 2021 no apte per a innocents

Adéu a grans economistes, crisi de subministraments, debat sobre l’Aeroport del Prat, la lluita contra el canvi climàtic i la igualtat de gènere

Greta Thunberg, el símbolo de la lucha contra el cambio climático.| EP Greta Thunberg, el símbolo de la lucha contra el cambio climático.| EP

Llegia fa dies a Twitter, amb clau d'humor, que diem adéu a un any que molts considerem surrealista. O, avui 28 de desembre, no apte per a innocents. Un 2021 que va començar amb un estricte confinament comarcal, amb una rave a Llinars del Vallès que va durar dies, amb un assalt al Capitoli dels Estats Units, amb la gran nevada de Madrid, la irrupció i posterior viralització del Joc del calamar, la vida sentimental del Bisbe de Solsona i la seva recent incorporació a Semen Cardona, un home de Vigo que deia que estava en coma des de feia dècades, un Premi Planeta a Carmen Mola quan en realitat eren tres guionistes de televisió, la caiguda de Facebook al món durant hores, el volcà Cumbre Vieja o, fins i tot, l'actor de moda, Armie Hammer, delatat com a caníbal. Un any difícil d'oblidar.

Potser per alguns ha sigut un període molt millor que el 2020 o, per altres, en la mateixa línia. Però sí que estarem d’acord que ha sigut inoblidable. A VIA Empresa hem volgut fer el nostre particular homenatge i comencem per l’adéu a dues figures transcendentals per a nosaltres i com a país.

L’adéu als nostres economistes de referència

José María Gay de Liébana i Arcadi Oliveras. Els millors economistes de les últimes dècades i que recomanem, a part del seu llegat, tots els seus articles. En especial l’homenatge de Víctor Costa, director de VIA Empresa, a Liébana amb el seu Siempre grande, profesor.  O Oliveras que confessa: “El millor llegat? Renegar del capitalisme".

 

L'economista i professor José María Gay de Liébana. | EP

L'economista i professor José María Gay de Liébana. | EP

 

Uns altres adéus que han sigut sorprenents i fins i tot inimaginables, han sigut els de Messi i el nou curs que ha encetat el Barça, amb la figura de Xavi al capdavant. Ho ha explicat a fons el nostre articulista Roger Vinton amb el seu laberint del poder. El Barça, ja no serà el que era. També l’adéu d’Angela Merkel, que després de 16 anys al capdavant de la principal economia del continent, ha abandonat la cancelleria per voluntat pròpia.

A Catalunya no hem parat de parlar de l’Aeroport del Prat, del nou Govern i dels consellers, de fusions, de la crisi de subministraments, de la comparació amb Madrid, de casos d’èxit i de com dinamitzar l’increïble ecosistema empresarial que tenim.

Adéu a grans economistes, crisi de subministraments, debat sobre l’Aeroport del Prat, lluita contra el canvi climàtic i igualtat de gènere

I també del 8 de març, amb les preguntes incòmodes del feminisme a l’economia clàssica. I sobretot que les cures són una part molt important de l’engranatge econòmic, però no a qualsevol preu.

I, finalment, l’any de la lluita contra el canvi climàtic. De la política als mites, els plats bruts i la realitat de la Unió Europea. El món té una cita amb les oportunitats i els reptes de l'any que ve. Feliç 2022!

Més informació
Els casos amb més èxit del 2021
Les opinions més influents del 2021
Avui et destaquem
El més llegit