Abertis reclama 3.233 MEUR més a l'Estat pels desdoblaments de l'AP-7 entre 2006 i 2021

L'empresa està pendent de la resolució d'un recurs contenciós administratiu, segons detalla l'informe anual

Cues quilomètriques a l'Ap-7 al pas per Sant Celoni | ACN Cues quilomètriques a l'Ap-7 al pas per Sant Celoni | ACN

Abertis ha reclamat 3.233 milions d'euros més a l'Estat pels desdoblaments de l'AP-7 entre 2006 i 2021. Així ho detalla l'informe anual de l'empresa, segons ha avançat aquest a Expansión i ha confirmat l'ACN. A mitjans de febrer del 2022 el govern espanyol va abonar a Abertis amb 1.069,9 milions d'euros com a compensació de liquidació per les actuacions fetes per afrontar l'augment de trànsit.

Ara, l'informe anual indica que el 25 de març l'empresa va interposar un recurs contenciós administratiu al Tribunal Suprem pel que demana que se la compensi amb 4.303 milions d'euros –incloent efectes fiscals-, és a dir, 3.233 milions d'euros més dels que va rebre al febrer. Abertis detalla que està pendent de la resolució d'aquest recurs.

Més info: Abertis rebrà una indemnització de 1.291 milions del Govern central

La quantitat deriva de dues clàusules establertes al conveni entre l'empresa i l'Estat i, segons Abertis, constitueixen un "dret compensatori que no ha de ser qüestionat en cap cas". En concret, el document indica que l'import rebut "no pot excloure" la reducció d'ingressos derivats dels desdoblaments que es van fer entre 2006 i 2021 a la N-II a Girona i a la N-340 a Tarragona com a alternativa a l'AP-7 Nord i l'AP-7 Sud, respectivament.

Més informació
Abertis presenta una demanda contra la Generalitat
El Govern compensa Abertis amb 94,1 MEUR per les autopistes
Abertis acorda 340 acomiadaments amb els sindicats
Avui et destaquem
El més llegit