Allotjaments rurals i apartaments turístics freguen el ple per Setmana Santa

El sector turístic preveu bones xifres d'ocupació a la costa i descarta que les darreres nevades al Pirineu restin afluència a la zona de platja

Una barca de ràfting baixant per un ràpid del riu Noguera Pallaresa | ACN Una barca de ràfting baixant per un ràpid del riu Noguera Pallaresa | ACN

El sector turístic preveu bones xifres d'ocupació aquesta Setmana Santa a la costa i descarta que les darreres nevades al Pirineu restin afluència a la zona de platja.  Pel que fa el turisme interior, el sector turístic de Lleida espera una "molt bona ocupació", d'entre el 80% i el 95%; unes xifres similars als allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre, amb un 90%, i als de la Catalunya Central, que oscil·len entre el 80% i el ple absolut. Per la seva banda, es preveu que els apartaments turístics de Barcelona s'ocupin al 95%.

Més info: Les 30 destinacions 'top' per marxar durant la Setmana Santa

A la Costa Daurada les previsions se situen al voltant del 85% gràcies al turisme esportiu, mentre que a la Costa Brava voregen el 80%, en especial a la Selva i el Baix Empordà. Aquests bons pronòstics es deuen, en bona part, al turisme esportiu que s’espera al territori, atret per l’elevat nombre d'esdeveniments i campionats nacionals i internacionals de diferents disciplines i categories programats durant aquest període, que garanteixen la vinguda de 20.000 esportistes nacionals i internacionals. 

Per contra, al Pirineu les reserves se situen entre el 50% i el 70% a la Cerdanya i el Ripollès, menys de l'esperat malgrat el fred i la neu dels últims dies. Pel que fa el turisme interior, el sector turístic de Lleida espera una "molt bona ocupació", d'entre el 80% i el 95%; unes xifres similars als allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre, amb un 90%, i als de la Catalunya Central, que oscil·len entre el 80% i el ple absolut.

El turisme rural, el més desitjat

El sector turístic de la Catalunya Central es mostra optimista de cara a Setmana Santa i espera assolir ocupacions elevades, sobretot de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua. El turisme rural continua sent l'opció més ben posicionada i els allotjaments tenen unes previsions que van del 80% al complet total.

Entre els principals atractius turístics a la Catalunya Central hi ha Montserrat, on el monestir preveu unes ocupacions per Pasqua tant a l’hotel com a les cel·les del 90%. A Osona, en la vessant religiosa també hi ha dos atractius que busquen el reclam del públic i que són la Processó dels Armatsni el Festival BBVA de Música Religiosa, que s’allargarà fins el 18 d’abril amb propostes com el ‘Réquiem’ de Mozart o ‘Les Set Darreres Paraules’ de Haydn.

Més informació
El lloguer turístic es dispara un 39,4% a Barcelona durant la Setmana Santa
Desconvocades diferents vagues previstes per la Setmana Santa
La Setmana Santa rebaixa la previsió de vendes de roses per Sant Jordi
Avui et destaquem
El més llegit