Barcelona, la ciutat amb el bitllet senzill de bus més car

Lugo, Ceuta i Orense són les localitats amb els preus més baixos d'Espanya i que no superen l'euro

El bus elèctric de TMB | EP El bus elèctric de TMB | EP

Amb la pujada creixent de preu del gasoil, el transport públic és l'opció triada per la gran majoria d'usuaris per anar a la feina o fins i tot moure's per la ciutat. Molts espanyols han deixat els seus vehicles personals als garatges per agafar el bus, tren o metro.

Un canvi de rutina afavorit, també, per la reducció del 30% en el preu dels abonaments aplicada pel Govern, únicament als bitllets multiviatge, amb l'objectiu de fomentar l'ús del transport públic. Això no obstant, l'import d'aquest tipus de transport varia en funció de les tarifes aplicades per cada comunitat autònoma, cosa que provoca que la diferència de preus entre ciutats sigui considerable.

En aquesta ocasió, Barcelona és la ciutat amb el bitllet senzill de bus més car d'Espanya amb 2,4 euros, un 91,6% més respecte la mitjana nacional, que se situa en 1,25 euros. La segueixen Palma de Mallorca, amb 2 euros, un 59,7% més. Per contra, Lugo té el preu més baix, amb 0,64 euros, fet que suposa un 48,9% menys que la mitjana. Completen el top Ceuta i Ourense, amb un preu de 0,85 euros a les dues ciutats, un 32,1% menys, segons dades de Kelisto.es. Com a curiositat, Copenhaguen és la ciutat amb el transport públic més cara del món amb 4,07 euros per bitllet senzill. La segueixen Estocolm, Londres, Oslo i Zurich.

Més informació
Territori habilitarà 14.700 noves places de 'park&ride' a 102 estacions de tren i d'autobús
El Port de Barcelona impulsa el primer autobús autònom de la ciutat
Un autobús per connectar les entrades a la ciutat amb el centre
Avui et destaquem
El més llegit