El Port de Barcelona impulsa el primer autobús autònom de la ciutat

El projecte pilot l'ha implementat l'empresa Penden Mobility, amb una inversió de 60.000 euros

El Port de Barcelona impulsa el primer autobús autònom de la ciutat | Cedida El Port de Barcelona impulsa el primer autobús autònom de la ciutat | Cedida

El Port de Barcelona acollirà la primera prova pilot d’un autobús autònom a la ciutat. Damià Calvet, president del Port de Barcelona; Mercè Rius, directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, i Sebastiaan van Herk, Partner at Bax & Company, han presentat aquest servei, que iniciarà el període de prova el proper 30 de maig i durant quatre setmanes en vials oberts al públic dins del territori portuari.

El projecte pilot ha estat implementat i serà operat per l’empresa Penden Mobility, spinoff de Bax & Company, en col·laboració estreta amb els responsables d'Innovació del Port de Barcelona, i ha comptat amb la companyia francesa EasyMile com a proveïdora de tecnologia. La inversió ha sigut de 60.000 euros.

La ruta, que té una llargada d'1,9 km entre l’aparcament situat al moll Sant Bertran i el World Trade Center Barcelona, passa per una àrea freqüentada per tota mena de vehicles que inclou, a més de les dues parades, quatre semàfors i dues rotondes i interseccions sense prioritat. A diferència d'altres pilots, aquest recorregut permet la interacció amb altres tipus de transport, des de camions pesats fins als vianants i ciclistes, oferint un entorn realista en el qual testar aquest tipus de vehicle.

Encara que l’autobús funciona de manera autònoma, un operador de seguretat estarà sempre present a bord durant la prova pilot per interaccionar amb els passatgers i prendre el control en cas d'emergència.
 

Més informació
El tràfic del Port de Barcelona creix per sobre del 9%
El Port del Fòrum de Barcelona bateja el submarí Aurelia
El Port de Barcelona rep creuers més nous i sostenibles
El Port de Barcelona reduirà l'impacte ambiental de les escales
Avui et destaquem
El més llegit