El BBVA va descartar al Sabadell una millora de l’oferta perquè havia “esgotat” el seu marge

El president del banc basc, que ja va advertir que no faria una segona oferta, va dir a Oliu que la prima inicial plantejada era del 48%

El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno | ACN El conseller delegat de Banc Sabadell, César González-Bueno | ACN

El BBVA va advertir el Banc Sabadell que no faria una segona oferta per adquirir l'entitat en considerar que no hi havia "espai per millorar" l'oferta. Així ho revela la carta que va enviar el president de l'entitat, Carlos Torres, al seu homòleg del Sabadell, Josep Oliu, el passat 5 de maig i que el banc català ha remès aquest dimecres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Torres remarca que "s'ha esgotat" tot el marge que disposava amb la prima del 30% de l'acció del 29 d'abril, "malgrat la gran pujada relativa de l'acció" des de mitjan mes i fins al dia 29. Alhora, el president del BBVA desvela que quan el consell va proposar la fusió, a mitjan abril, la prima era del 48%.

Més info: El Banc Sabadell rebutja l'oferta de fusió del BBVA

"La proposta infravalora significativament el projecte de Banc Sabadell i les seves perspectives de creixement com a entitat independent", va afirmar en un comunicat l'entitat catalana, després d'estudiar l'oferta. "Confiem plenament en l'estratègia de creixement del banc i en els seus objectius financers. Així mateix, la caiguda significativa i la volatilitat del preu de l'acció de BBVA els darrers dies genera una incertesa addicional sobre el valor de la proposta", va recalcar.

Més informació
El Banc Sabadell celebra un consell d’administració per estudiar l’oferta del BBVA
Les accions del Banc Sabadell tanquen la jornada amb un augment del 3,56%
El BBVA ofereix al Sabadell una prima del 30% per acció i proposa una doble seu corporativa
Avui et destaquem
El més llegit