El BMP defuig la crisi immobiliària

El Barcelona Meeting Point, que se celebra entre el 16 i el 19 d'octubre, vol créixer i abraçar l'Arc Mediterrani

Pere Navarro i Blanca Sorigué, president i consellera delegada del Barcelona Meeting Point (BMP), durant la presentació de la fira del 2019 Pere Navarro i Blanca Sorigué, president i consellera delegada del Barcelona Meeting Point (BMP), durant la presentació de la fira del 2019

"No hi haurà una altra crisi immobiliària com la del 2009". L'organització del Barcelona Meeting Point (BMP) defuig una nova crisi en el sector i està a l'espera de veure "com afectaran les tempestes internacionals". Pere Navarro, president del BMP i delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha insistit durant la presentació de la fira internacional en què "el sector va creixent, tot i que amb desigualtat entre territoris". 

La directora general del CZFB i el BMP, Blanca Sorigué, ha coincidit: "La tendència de l’usuari d’ara és molt diferent a la d’abans de la crisi". Tot i així, l'esdeveniment, que se celebrarà entre el 16 i el 19 d'octubre, se centrarà en l'accés a l'habitatge. De fet, una de les novetats de l'edició d'enguany seran els debats sobre polítiques d'habitatge. Formaran part de les més de 150 ponents que intervindran durant el congrés. L'espai s'ha doblat, segons Navarro. 

Més info: Barcelona Meeting Point duplica la seva oferta de continguts i aposta pel 'networking'

Incloure l'Arc Mediterrani

Un dels objectius del Barcelona Meeting Point és sortir de l'àrea metropolitana i incloure tot l'Arc Mediterrani. Des del CZFB, que organitza l'esdeveniment, també volen ampliar públic. Atreure les famílies i persones que necessiten tant solucions d'habitatge com d'immologística, per exemple, és el motiu pel qual han introduït més activitats i sortejos. 

El co-living i el co-working -reservats per la generació Z i amb "èxit" a altres ciutats- tindran un espai destacat a la fira, així com la sostenibilitat, que Sorigué ha apuntat com "una exigència del consumidor", les smart cities i les proptech en general, les solucions tecnològiques per al sector immobiliari. També es reservarà un espai de debat al paper de la dona al sector immobiliari. 

Presència de startups

El BMP Startup Innovation Hub va ser la novetat de l'edició anterior i aquest any es repetirà. Serà un espai d'exposició amb més de 50 startups, centrades en finançament, eficiència i innovació. També serà la segona vegada que el BMP ofereix un programa d'acceleració per a startups, on hi podran participar les 10 que siguin considerades millors. 

Més info: El Consorci de la Zona Franca accelera startups 'proptech'

La 23a edició del Barcelona Meeting Point serà al pavelló número 8 del Recinte Firal de Montjuïc-Plaça d'Espanya de Fira Barcelona entre el 16 i el 19 d'octubre. Hi participaran 280 empreses de 26 països diferents i ocuparà un espai de 22.000 metres quadrats. L'any passat, va tancar les portes amb 16.663 visitants, un 5% més que al 2017. Enguany, pretenen millorar aquesta xifra. 

Més informació
Barcelona Meeting Point eleva un 5% els visitants
Les startups redefineixen el negoci immobiliari al Barcelona Meeting Point
Navarro: "El Consorci de la Zona Franca és una fàbrica d'oportunitats"
Avui et destaquem
El més llegit