BNEW preveu superar els 12.000 assistents i suma dos nous verticals de salut i 'proptech'

La meitat dels participants del BNEW 2023 seran presencials i l'altra meitat telemàtics

El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, i la directora general, Blanca Sorigué | EP El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, i la directora general, Blanca Sorigué | EP

La quarta edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW) preveu superar els 12.000 assistents de l'any passat i sumarà els verticals de salut i proptech als de sostenibilitat, mobilitat, indústria digital i talent. Així ho han explicat el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, i la directora general, Blanca Sorigué. La trobada tindrà lloc entre el 2 i el 5 d'octubre a l'edifici DFactory del CZFB, i Sorigué ha  apuntat que l'esdeveniment compta amb més de 7.000 inscrits.

Sorigué ha destacat que, a més dels sis verticals, hi haurà el BNEW Experience, que té la voluntat que els assistents facin networking a les tardes al voltant d'esdeveniments relacionats amb l'art, la gastronomia o la cultura. "Volem aconseguir que els assistents facin negoci i que estiguin al DFactory almenys sis hores. Estem potenciant que es quedin tot el dia", ha afegit. "Ratifiquen el caràcter innovador de la cita, que continua adaptant-se a les tendències més actuals", assenyalen els dirigents.

Més info: La Barcelona New Economy Week (BNEW) convertirà Barcelona en la porta d’entrada de la nova economia

A més a més, el 3 d'octubre s'organitzarà una sessió sobre la reindustrialització de l'antiga planta de Nissan a Barcelona. Hi participaran tant les empreses implicades en el procés -Silence i QEV-, les administracions, Goodman -l'arrendatari oficial dels terrenys- i responsables de Roca Junyent, l'assessor legal de tot el procediment. El congrés comptarà amb 350 top speakers (conferenciants d'alt nivell), que es distribuiran en un centenar de panells, sessions i debats.

Més presencialitat 

Per altra banda, Sorigué ha explicat que les previsions passen perquè, aquest any, la meitat dels assistents vagin presencialment a la trobada i l'altra meitat ho segueixi de forma telemàtica, davant del 30% i 70% de l'any passat. A més, ha augurat que a l'edició del 2024, els percentatges s'invertiran i set de cada deu assistents seran presencials. La directora general ha afegit que s'està promocionant "molt la presencialitat", ja que l'ha definida com a fonamental, tot i que ha recordat que el 30% dels assistents són internacionals.

El congrés comptarà amb 350 conferenciants d'alt nivell, que es distribuiran en un centenar de panells, sessions i debats

Finalment, Navarro ha explicat que aquest any han realitzat l'Observatori de la Nova Economia, una enquesta entre els assistents al congrés "per tal de sondejar" els seus interessos i inquietuds. El sondeig ha revelat que el 77,5% de les startups enquestades preveu incorporar treballadors a la plantilla, i que el 21,5% farà més de cinc fitxatges. D'altra banda, el 58,8% de les empreses invertiran 100.000 euros durant el pròxim any per adaptar-se a la nova economia i el 12,9% preveuen superar el milió d'euros d'inversió.

Més informació
BNEW converteix Barcelona en la capital de la digitalització i l'economia 4.0
Més d’un centenar de temàtiques per a set verticals al BNEW 2022
Avui et destaquem
El més llegit