El veredicte de Gortázar pel 2023

"Tindrem un any dur, però no hi ha raons per ser alarmistes", ha vaticinat el conseller delegat de CaixaBank

Imatge de Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank | CaixaBank Imatge de Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank | CaixaBank

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, apunta que l'any 2023 serà "complicat" pel context derivat de la guerra d'Ucraïna, però a la vegada, l'executiu considera que Espanya "està millor preparada" respecte d'altres episodis com la crisi del 2008. En aquest sentit, Gortázar ha demanat no alimentar els discursos "catastrofistes".

El posicionament de l'entitat bancària s'ha exposat durant la presentació dels resultats trimestrals a València. Fins al setembre, CaixaBank ha registrat uns beneficis de 2.457 milions d'euros, un descens d'un 48,8% respecte del mateix període de l'any passat. Uns resultats que es contextualitzen per l'impacte de la fusió amb Bankia.

Respecte de la recent pujada dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu, Gortázar vaticina que aquest moviment tindrà "un impacte moderat" en el pagament de les hipoteques. Actualment, CaixaBank compta amb una cartera hipotecària de 125.000 milions d'euros, de les quals un 60% van ser signades fa deu anys.

Pel que fa al capítol dels impagaments, l'entitat situa la morositat en un 3%. "Tot i la situació general que tenim hem estat capaços de controlar els nivells i no entrar en un context com el de l'any 2008", descriu Gortázar. CaixaBank recorda que el nivell d'endeutament de les famílies a l'Estat és inferior al del conjunt de la Unió Europea.

Més informació
CaixaBank redueix el seu benefici per la fusió amb Bankia
CaixaBank reconeix el talent de les startups més innovadores
Caixabank celebra una nova edició de la Setmana Social
Avui et destaquem
El més llegit