Els catalans gasten prop d'un 5% més en viatges

La xifra implica un augment del 4,73% respecte al mateix període de l'any passat, i suposa que cada català gasti de mitjana 56,7 euros al dia de viatge

Turistes al Park Güell | iStock Turistes al Park Güell | iStock

Els catalans van gastar 3.740 milions d'euros en viatges durant el tercer trimestre de l'any, segons les dades publicades per l'INE. Les dades indiquen que, de mitjana, els catalans es van gastar de viatge 371 euros per persona a l'estiu, els quals tenen una durada mitja de 6,5 dies. En el mateix període, un total de 10.077.851 catalans van marxar de viatge, cosa que converteix Catalunya en la comunitat amb més viatgers, per darrere de Madrid. A més, és la tercera que rep més visitants, per darrere d'Andalusia i el País Valencià: 7,14 milions.

Més info: El turisme torna a triar Catalunya per viatjar i per gastar

La despesa mitjana diària per persona dels que van viatjar a Catalunya el tercer trimestre de l'any va ser de 44 euros, xifra que es dispara fins als 97 en el cas dels viatges a l'estranger, i arriba als 67 per a Balears o els 64 a Canàries. També es gasta més per dia de viatge si es va a Madrid (54 euros), Euskadi (52) i Astúries (47).

Pel que fa al que gasten els catalans quan viatgen, la mitjana és de 56,7 euros per dia i persona, per sobre de la despesa espanyola, de 51 euros per persona. Els catalans són els cinquens que més diners dediquen als viatges, després dels canaris, els balears, els de la Rioja i els de Cantàbria.

Del total de 10 milions de viatges dels catalans, la immensa majoria van ser domèstics: 5,4 milions a la mateixa Catalunya i 2,7 milions a altres comunitats autònomes.La resta, van ser a l'estranger. Malgrat això, els catalans van viatjar durant el tercer trimestre un 8,4% menys que en el mateix període de l'any passat.

Més informació
El turisme estatal podria perdre 1.407 milions d'euros amb un Brexit dur
Catalunya torna a seduir el turisme: més visitants, despesa i visites
Avui et destaquem
El més llegit